Redactia.ro
Home » Știri » Anunț important pentru toți clienții Enel. Ce se va întâmpla cu prețurile la energia electrică după ce compania a fost vândută

Anunț important pentru toți clienții Enel. Ce se va întâmpla cu prețurile la energia electrică după ce compania a fost vândută

clienti enel

Ce tarife la energie electrică vor plăti românii care aveau contracte cu Enel. Vestea este una îmbucurătoare pentru românii care își făceau griji după ce compania și-a vândut operațiunile din România către grecii de la Public Power Corp pentru 1,26 miliarde de euro.

Clienții Enel pot respira ușurați. Tarifele la energia electrică nu vor suferi modificări

Fostul președinte ANRE, Niculae Havrileț, le transmite foștilor clienți Enel că nu au motive pentru care să fie îngrijorați în legătură cu tarifele aplicate de către grecii de la Public Power Corp. Tarifele sunt reglementate și rămân la valoarea pe care o au și în prezent.

„Nu prevăd nicio schimbare din punctul de vedere al tarifelor. La altă încercare de ieșire din piața românească, în 2014, aceleași întrebări au fost puse atunci când Enel a dorit să iasă din România, dar atunci solicitând un preț de trei ori mai mare decât cel de acum. Business-ul nu a mers așa bine pentru ei. Pe partea de producere, beneficiază de prețurile din aceste zile, dar pe partea de furnizare și pe partea de distribuție în special, Enel-ul a înregistrat un minus important. Asta deoarece rata de recuperare a capitalului reglementată de către ANRE este 6,39%, iar inflația este pe 8%. Enel nu își recuperează nici măcar capitalul investit din momentul intrării pe piața românească de distribuție. Pe partea de furnizare, din cauza problemelor de recuperare a banilor din procesele de compensare a facturilor, s-a înregistrat un minus semnificativ. Enel rămâne doar cu un câștig în zona de producere”, a declarat fostul președinte ANRE, Niculae Havrileț.

Prețurile la energia electrică sunt plafonate până în anul 2025

Clienții care aveau contracte cu Enel nu au motive de îngrijorare deoarece prețurile sunt plafonate, prin lege, până în 2025. Firma grecească nu le poate modifica fără a încălca legea și fără a fi amendați de autoritățile române, subliniază fostul președinte ANRE. Prin preluarea celor peste 3 milioane de clienți de la Enel, Public Power Corporation devine un jucător strategic în domeniul energiei în regiune și obține acces la coridorul energetic care pornește din România, traversează Bulgaria și se finalizează în Grecia.

Grupul Enel este unul dintre distribuitorii masivi de energie în România încă din anul 2005, cu activităţi în distribuţia şi furnizarea de energie electrică, în domeniul producţiei de energie din surse regenerabile prin capacităţi de peste 500 MW operate de către Enel Green Power România, precum şi în domeniul serviciilor energetice avansate.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: