Redactia.ro
Home » Știri » Anunț important! Schimbare majoră la Casa de Pensii. De ce sunt scutiți românii

Anunț important! Schimbare majoră la Casa de Pensii. De ce sunt scutiți românii

Anunț important! Schimbare majoră la Casa de Pensii. De ce sunt scutiți românii

Anunț important! Schimbare majoră la Casa de Pensii. De ce sunt scutiți românii. Ministrul Muncii a anunțat joi că a dispus accesul Casei de Pensii la o bază de date cu informații extinse, pentru ca românii să nu mai trebuiască să își procure singuri anumite adeverințe.

Anunț important! Schimbare majoră la Casa de Pensii. De ce sunt scutiți românii

Potrivit capital.ro, ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a transmis joi că a dispus accesul Casei de Pensii la o bază de date cu informații extinse, motiv pentru care oamenii nu vor mai fi nevoiți să își procure singuri anumite adeverințe.

Din 1 ianuarie, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, Agenția Națională pentru Plăți și Inspecâie Socială și CNAP vor avea acces direct în REVISAL.

REVISAL este baza de date cu toți angajații din România, gestionată de Inspecția Muncii.

Accesul se face cu parolă

Instituțiile din coordonarea Ministerului Muncii vor lua, pe baza unei parole de acces, datele necesare despre situația solicitantului, direct din REVISAL.

Nu accept ca o persoană care trebuie să primească, la timp, indemnizaţie, pensie, ajutor de şomaj să meargă personal după diferite adeverinţe sau să aştepte ca o instituţie să îi comunice alteia diferite informaţii”, a adăugat ea.

REVISAL reprezintă denumirea prescurtată registrului general de evidență a salariaților, cuprinde toate contractele individuale de muncă în desfășurare.

În această bază sunt înregistrate încheierea, modificarea, suspendarea sau încetarea contractelor de muncă.

De asemenea, fiecare angajator are obligația de a completa REVISAL cu ajutorul aplicației informatice distribuite gratuir de către Inspecția Muncii.

Codul Muncii prevede obligația fiecărui anagajator de a înființa un registru general de evidență a salariaților. Începând cu data de 1 ianuarie 2011, carnetul de muncă a fost înlocuit în totalitate de registrul general de evidență a salariaților.

Citeste si: O hală industrială din Câmpia Turzii s-a făcut scrum dintr-o întâmplare aparent banală

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini