Redactia.ro
Home » Știri » Anunț oficial! Milioane de români așteptau această veste legată de dosarele de pensii

Anunț oficial! Milioane de români așteptau această veste legată de dosarele de pensii

Anunț oficial ! Milioane de români așteptau această veste legată de dosarele de pensii

Anunț oficial! Milioane de români așteptau această veste legată de dosarele de pensii. Agenția Națională de Muncă și Casa Națională de Pensii au acces direct la Registrul de evidență a salariaților.

Anunț oficial! Milioane de români așteptau această veste legată de dosarele de pensii

Conform unui ordin recent dat de Ministrul Muncii, ANMCNP au acces direct la Registrul de evidență a salariaților. Persoanele fizice care vor să ceară pensie sau șomaj nu mai au nevoie de adeverințe de vechime pentru a putea să ceară aceste drepturi.

Potrivit avocatnet.ro, decizia a fost luată de ministrul Muncii, Violeta Alexandru, care se aplică de la 1 ianuarie 2020.

Agenția Națională de Ocupare a Forței de Muncă, Casa Națională de Pensii Publice și Agenției Națională pentru Plăți și Inspecție socială sunt instituțiile vizate de această măsură.

Ludovic Orban, veşti proaste pentru pensionari. Ce se întâmplă cu pensiile în 2020

Ludovic Orban a anunţat că dublarea alocaţiilor se va face în funcţie de fonduri, dar anunţă şi că majorarea pensilor, prevăzută de lege la 1 septembrie 2020, este în pericol.

„În nicio țară civilizată din lumea asta, dacă vine un partid și promite dublarea pensiilor, partidul acela nu e luat în serios. (…) Nu e 100% sigur. Banii sunt prevăzuți, dar totul depinde de cum evoluează economia, de încasările bugetare, dacă îmbunătățim colectarea. Dacă iei o decizie, să crești un venit, sunt cheltuieli care vor veni pe toți anii următori, nu mai poți să dai înapoi. Trebuie să fii foarte precaut cu astfel de creșteri. O spun din nou, creșterile trebuie legate de indicatori economici obiectivi. PSD a crescut din burtă punctul de pensie.

Citeste si:Simptome gripa. Cum o recunoști

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: