Redactia.ro
Home » Stil de viață » Simptome gripa. Cum o recunoști

Simptome gripa. Cum o recunoști

Simptome gripa. Cum o recunoști

Simptome gripa. Care sunt primele semne. Gripa face ravagii. Cursurile au fost suspendate începând de azi în mai multe școli si grădinițe din București.

Într-un singur weekend, s-au prezentat la Spitalul de Boli Infecțioase Matei Balș 600 de copii și toate secțiile sunt ocupate. Este un număr foarte mare și de aceea medicii ne avertizează că nu trebuie să neglijăm simptomele de gripă și răceală. Dată fiind situația e cumva normal ca mulți părinți să fie îngrijorați, însă înainte de a vă impacienta, trebuie să știți cum să le oferiți ajutorul cât mai eficient copiilor voștri.

Pentru că îmi doresc să răspund în acest articol celor mai multe întrebări pe care le-am primit pe pagina mea de facebook, pe grup sau pe instagram, am stat de vorbă cu doamna Dr. Angelica Vișan – medic primar boli infecțioase, Secția 11- Matei Balș, căreia îi mulțumesc pentru că a dorit să împărtășească cu noi sfaturi prețioase.

Simptome gripa. Cum o recunoști

Care este diferența între un copil răcit și un copil care are gripă?

Manifestările unei răceli sunt mai blânde: strănut, nas care curge. Gripa se manifestă cu febră care crește progresiv, este o stare febrilă persistentă care cedează cu dificultate la antitermice și este însoțită de dureri musculare, dureri articulare, cefalee, dureri de ochi, stare generală modificată, astenie fizică.

Care este prima măsură pe care trebuie să o luăm când copilul nostru are gripă?

Copilul trebuie izolat, așa că nu ar trebui să îl mai ducem în colectivitate dacă are deja semne de infecție respiratorie. Indiferent că este gripă sau răceală, copilul ar trebui să stea acasă și ca să-și îmbunătățească starea, dar și ca să nu transmită boala mai departe. Din punct de vedere al igienei, ne asigurăm că are șervețele de unică folosință pe care le aruncă la coș după utilizare pentru a nu contamina mediul din jur. În niciun caz nu folosim șervețelul cu care ne-am șters la nas și în alte scopuri. Din punct de vedere al medicației, îi dăm antitermice, urmând indicațiile medicului, conform greutății copilului. Dacă are o stare modificată de genul unei febre care nu cedează în ciuda tratamentului administrat, dacă copilul se deshidratează, nu se poate alimenta cum trebuie, dacă respiră dificil, obosește, apare tusea, are o respirație greoaie, este un motiv de îngrijorare și trebuie să mergem la medic. Formele ușoare se pot trata acasă, dacă starea este alterată, cerem ajutorul.

Simptome gripa. Primele semne

A izola la domiciliu un pacient care poate transmite un virus celor din jur nu este o măsură ce ține doar de educația sanitară, ci ține și de educația civică. Vorbim despre protejarea celor din jur și de spiritul civic, care ne învață că trebuie să ne pese de cei din jur, pe care suntem datori să îi ocrotim și să nu le facem rău.

La ce medic trebuie să ducem copilul?

În primul rând, ne adresăm medicului de familie care poate face testul de gripă. Este un test rapid, asemănător testului de sarcină, care se efectuează cu un tampon, din secrețiile nazale. Se șterge mucoasa nazală și se inoculează acest tamponaș într-un recipient în care am pus câteva picături de solvent și apoi în eprubeta se introduce o bandeletă pe care așteptăm să apară două liniuțe care ne arată că testul este pozitiv.

Citeste continuarea pe elacraciun.ro

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: