Redactia.ro
Home » Știri » Anunț pentru români! Până când se va mai putea călători în Marea Britanie doar cu buletinul

Anunț pentru români! Până când se va mai putea călători în Marea Britanie doar cu buletinul

Până când se va mai putea călători în Marea Britanie doar cu buletinul

Până când se va mai putea călători în Marea Britanie doar cu buletinul, anunțul a fost făcut de Ambasada României la Londra. 

Până când se va mai putea călători în Marea Britanie doar cu buletinul

Potrivit Ambasadei României la Londra, românii care vor să călătorească în Marea Britanie vor putea să folosească cartea de identitate doar până la data 30 septembrie 2021 ca document de călătorie. Cetăţenii români care au obţinut statutul de rezident în Regatul Unit vor putea folosi cartea de identitate ca document de călătorie până la 31 decembrie 2025.

Până la 1 octombrie 2021 cetăţenii Uniunii Europene, Islandei, Norvegiei, Liechtensteinului şi Elveţiei pot intra în Regatul Unit cu paşaport sau document naţional de identitate la fel ca în prezent, potrivit site-ului guvernului britanic. După această dată, aceștia vor avea nevoie de paşaport pentru a călători în Regatul Unit, potrivit stirileprotv.ro.

Până când se va mai putea călători în Marea Britanie doar cu buletinul. Totuşi, cetăţenii ale căror drepturi sunt protejate prin Acordul de retragere, de exemplu cei care intră sub incidenţa Programului de înregistrare a cetăţenilor UE şi a prevederilor privind micul trafic de frontiera (muncitorii la frontieră), vor putea să călătorească în Regatul Unit folosind documentele naţionale de identitate cel puţin până la 31 decembrie 2025.

Cetăţenii UE vor putea intra pe teritoriul britanic ca vizitatori pentru o perioadă de şase luni fără a fi nevoie să obţină o viză. Un vizitator poate intra în Regatul Unit de mai multe ori în această perioadă, dar nu poate ajunge să locuiască efectiv acolo prin mecanismul vizitelor repetate sau continue.

Persoanele care doresc să rămână pe perioade mai lungi de şase luni pentru a munci, a studia sau a locui în Regatul Unit vor trebui să depună o cerere de viză. Acest lucru se va putea face pe site-ul www.gov.uk, iar doritorii vor trebui să demonstreze că îndeplinesc criteriile cerute şi punctajul necesar vizei pentru care se depune cererea.

Reguli noi pentru cei care vor să muncească în Marea Britanie

Lucrătorii care vor să muncească în Marea Britanie vor avea de respectat noi reguli după 31 decembrie 2020, atunci când se încheie perioada de tranziție după retragerea oficială a Regatului Unit din Uniunea Europeană.

Pentru a fi eligibili pentru această viză, solicitanţii trebuie să demonstreze că au o ofertă de muncă, susţinută de un sponsor agreat de Ministerul de Interne, la nivelul de calificare corespunzător, din partea unui angajator cu sediul în Marea Britanie, că au obţinut salariul minim corespunzător calificării, adică 25.600 lire sterline, sau salariul actual pentru locul de muncă efectiv şi că stăpânesc limba engleză la nivelul mediu B1, aşa cum este definit în cadrul comun European de referinţă pentru limbi străine.

Dacă solicitantul câştigă între 20.480 lire sterline (pragul minim de salariu pentru toţi muncitorii calificaţi) şi 25.600 lire sterline, este posibil să formuleze totuşi cerere de viză pentru muncitori calificaţi ”dând la schimb” puncte pentru anumite caracteristici ca să se încadreze în cerinţa salariului. De exemplu, poate da la schimb puncte dacă are un loc de muncă într-un domeniu cu penurie de forţă de muncă, are un doctorat într-un subiect relevant pentru locul de muncă şi este nou-venit pe piaţa muncii din Regatul Unit.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: