Redactia.ro
Home » Știri » Anunț pentru românii care au card la bancă! Se schimbă cardurile bancare

Anunț pentru românii care au card la bancă! Se schimbă cardurile bancare

Cum a rămas o femeie din Baia Mare fără 110.000 de lei, după ce a văzut un anunţ promiţător pe internet

Românii vor avea parte de schimbări la cardurile bancare! Mastercard a anunțat că va renunța la banda magnetică de pe cardurile sale emise de bănci. 

Anunț pentru românii care au card la bancă! Se schimbă cardurile bancare

Mastercard, unul dintre cei mai mari procesatori de plăți din lume, anunță renunțarea la banda magnetică de pe cardurile sale emise de bănci. Compania spune că sistemele de securitate din prezent sunt mult mai avansate decât benzile magnetice tradiționale, în timp ce sistemele contactless sunt acum dominante atunci când vine vorba despre plățile cu cardul.

Compania spune că până în 2033, niciun card Mastercard emis nou nu va mai deține banda magnetică. Motivul ar fi că sistemele de securitate din prezent sunt mult mai avansate decât benzile magnetice tradiționale. Compania spune că până în 2033, niciun card Mastercard emis nou nu va mai deține banda magnetică, potrivit Mastercard News.

Compania a făcut anunțul pe site-ul său oficial, amintind despre evoluția cardurilor de credit. Acestea au evoluat de la simple card-uri ale căror informații erau copiate manual de către casieri, la card-uri magnetice, cu POS-uri conectate la internet și, recent la card-uri cu microcip de verificare și NFC, sau chiar senzor de amprentă pentru autentificarea plăților.

Următorul pas în evoluția cardului de credit este renunțarea la banda magnetică tradițională și înlocuirea POS-urilor mai vechi cu unele care folosesc exclusiv NFC pentru identificarea cardului. Acestea vor începe să apară prin 2024, afirmă Mastercard, începând cu Europa, unde plățile contactless sunt deja majoritare. În SUA, tranziția va avea loc mai târziu, începând cu 2027. Conform Mastercard însă, cardurile prepay din SUA și Canada nu vor fi supuse acestor schimbări.

Conform Mastercard, în primul trimestru din 2021 au fost înregistrate cu un miliard mai multe plăți contactless decât în aceeași perioadă din 2020. În timp ce în trimestrul al doilea, 45% dintre plățile la nivel global au fost de tip contactless. Astfel, plățile cu cardul sunt așteptate să fie realizate fără utilizarea benzii magnetice în proporție de peste 50% în viitorul apropiat.

Cum trebuie să procedezi dacă ți-a expirat cardul

Dacă te ia prin surprindere data de expirare a cardului de debit sau credit și pentru a evita orice neplăcere a unei plăți eșuate din cauza cardului expirat, iată cum trebuie să procedezi dacă ți-a expirat cardul la Banca Transilvania, ING sau BCR.

Toată lumea trebuie să știe că un card de debit se reinnoiește automat dacă a fost folosit în ultimele 6 luni înainte de expirare. Noul card se va ridica de la sucursala la care a fost deschis contul. Acest lucru poate fi însă modificat în funcție de opțiunile fiecărui client, sunând la serviciul Call Center Carduri, care se regăsește pe spatele cardului.

Trebuie menționat că un card poate fi utilizat până în ultima zi din luna trecută pe card. Serviciul Call Center Carduri de la Banca Transilvania, disponibil 24 h/24 h, poate fi apelat la numărul de telefon 0801.010.128 apelabil din rețeaua Telekom, 0264.308.028, disponibil din orice rețea, inclusiv internațional. Clienții au la dispoziție și numărul *8028, apelabil din retelele Vodafone, Orange și Telekom.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: