Redactia.ro
Home » Știri » Anunț pentru toți românii! Noua lege a salarizării va mai include sporuri doar pentru cazuri speciale

Anunț pentru toți românii! Noua lege a salarizării va mai include sporuri doar pentru cazuri speciale

Anunț pentru toți românii! Noua lege a salarizării va mai include sporuri doar pentru cazuri speciale

Florin Cîţu, premierul României, crede că trebuie să avem cât mai repede o lege a salarizării şi a solicitat ministerelor avizatoare să vină cu puncte de vedere pe memorandumul Ministerului Muncii referitor la acest act normativ.

Noua lege a salarizării va mai include sporuri doar pentru cazuri speciale

Premierul României, Florin Cîțu, a precizat că nu crede că în această formă a legii vor mai exista sporuri sau dacă acestea vor mai exista vor fi doar pentru cazuri foarte speciale.

”În şedinţa de Guvern de astăzi am cerut ministerelor avizatoare să vină cu puncte de vedere pe memorandumul Ministerului Muncii referitor la legea salarizării. Trebuie să venim cât mai repede cu o lege a salarizării. Mi-am exprimat public opinia, voi vedea cu ce formă va veni Ministerul Muncii în final după ce va discuta cu ministerele respective, dar, aşa cum am mai anunţat, nu cred că în această formă vom mai vedea sporuri sau dacă vor exista sporuri, acestea vor fi doar pentru o foarte, foarte mică categorie, cazuri foarte speciale. Dar astăzi am spus ministerelor să vină cu avize, pentru ca săptămâna viitoare să aprobăm acest memorandum”, a afirmat Florin Cîţu, într-o conferinţă de presă susţinută la finalul şedinţei de miercuri a Executivului.

De asemenea, șeful Guvernului a mai spus că sunt nouă ministere care nu au transmis fişele cu măsuri pentru a putea fi evaluate şi vor veni cu ele săptămâna viitoare.

”În acelaşi timp, am spus ministerelor, mai sunt nouă ministere care nu au transmis fişele cu măsuri pentru a putea fi evaluate şi acestea vor veni săptămâna viitoare”, a completat Cîţu.

Proiectul de buget 2021 a fost publicat

Ministerul Finanțelor a publicat pe site-ul propriu primul proiect de buget pentru acest an. Ceea ce trebuie să știm este că proiectul este bazat pe o creștere economică de 4,3 %. Veniturile calculate au fost stabilite la 364,9 miliarde de lei, în timp ce cheltuielile la 444,90 miliarde de lei. Astfel, deficitul proiectat este de 80 de miliarde de lei, în timp ce produsul intern brut este stabilit a fi de 1.116,83 miliarde lei.

”Nu există altă cale. Deficitul bugetar la care am ajuns necesită clar ajusări că am ajuns la aproape 10% în contextul pandemiei, 9.8% în anul trecut. Ca atare, evident, această ajustare ne-am promis să o facem suficient de mare şi credibilă, fără să umblăm la anumite zone care ar putea să pericliteze relansarea. Fără să umblăm la investiţii”, a spus ministrul Finanţelor.

Mai mult, ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, a spus că acest buget a fost constituit pentru a readuce România pe drumul creșterii economice, după efectele devastatoare ale pandemiei. Astfel, este un buget „de relansare a economiei”.

”Venitul în România ca ţară nou stat membru şi în nişte condiţii, dată fiind criza economică şi pandemică, nu pot să zic altceva că nu este nici pe departe de un venit în media europeană, deci nu vorbim nici de un venit în media noilor state estice. Cu toate acestea premisele pe care le avem de creştere şi de relansare a economiei reprezintă baze bune pentu revenirea României pe un traiect sustenabil ceea ce va însemna şi prosperitate

Pentru anumiţi oameni un venit bun poate să însemne mii de euro, pentru alţii o creştere cu o 100 de euro poate să însemne foarte mult, depinde de categoria socială despre care discutăm, despre aşteptările fiecăruia. Este un buget al relansării, este un buget robust, realist care ne aduce pe traiectul de creştere a economiei”, a spus ministrul Finanţelor.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: