Redactia.ro
Home » Știri » Anunţ urgent al autorităţilor pentru românii din Ucraina: „Plecaţi imediat de acolo!”

Anunţ urgent al autorităţilor pentru românii din Ucraina: „Plecaţi imediat de acolo!”

rusia arme

Autorităţile noastre le cer, de urgenţă, românilor din Ucraina să părăsească acea ţară. Pericolul de invazie rusă este iminent. Ministerul Afacerilor Externe anunţă că, în contextul ultimelor evoluţii de securitate din proximitatea Ucrainei şi din regiunea Mării Negre, a fost actualizat textul alertei curente de călătorie pentru Ucraina.

MAE recomandă puternic cetăţenilor români evitarea oricărei deplasări în Ucraina, manifestarea unei atenţii deosebite şi, de asemenea, recomandă să ia în considerare părăsirea teritoriului acestui stat cât mai curând”, conform unui comunicat oficial.

MAE recomandă evitarea şi altor zone

Totodată, MAE continuă să recomande ferm evitarea deplasărilor în Peninsula Crimeea și în zona de est a Ucrainei, respectiv în regiunile Doneţk și Lugansk, precum și în zona de frontieră a Ucrainei cu Federația Rusă și Belarus, reamintind că situația de securitate se menține tensionată și fluidă.

În egală măsură, MAE sfătuiește cetățenii români, inclusiv reprezentanții mass-media, să fie vigilenți, să evite aglomerările mari de oameni, să se informeze permanent din surse sigure și să-și ajusteze prompt planurile de călătorie, în funcție de situația de securitate din zonă.

De asemenea, MAE recomandă cetățenilor români care se află în Ucraina să manifeste atenție sporită și să respecte reglementările stabilite de autoritățile ucrainene”, potrivit alertei emise de MAE.

Numere de telefon la care să cereţi ajutor

MAE recomandă cetăţenilor români care se află în Ucraina să manifeste atenţie sporită şi să respecte reglementările stabilite de autorităţile ucrainene.

MAE reia recomandarea către cetățenii români care se află în Ucraina să-și notifice coordonatele prezenței lor în Ucraina prin:

  • platforma e-consulat.ro (https://www.econsulat.ro/CetateniRomaniInregistrati/Inregistreaza)
  • contactând telefonic cel mai apropiat oficiu consular (Ambasadei României la Kiev – +380936252717, Consulatul General Cernăuți – +380635669918; Consulatul General Odessa – +380955412788; Consulatul Solotvino – +380682140918).

De asemenea, MAE reamintește că la nivelul Departamentului Consular al MAE a fost activată o linie telefonică dedicată cetățenilor români care se află temporar în Ucraina și care solicită protecție și asistență consulară – telefon 0040 -751.084.537″, au mai precizat autorităţile noastre.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: