Redactia.ro
Home » Știri » Vladimir Putin, comandantul Armatei ruse: au fost lansate rachetele balistice și de croazieră!

Vladimir Putin, comandantul Armatei ruse: au fost lansate rachetele balistice și de croazieră!

putin rachete

Vladimir Putin a lansat, sâmbătă, exerciţii militare “strategice”, implicând tiruri de rachete balistice, a anunţat Kremlinul. Purtătorul de cuvânt al preşedinţiei a confirmat că manevrele respective au început.

Preşedintele rus a avut şi invitaţi la acest eveniment: pe liderul belarus Aleksandr Lukaşenko. El a asistat alături de Putin la exerciţii, dintr-un centru de comandă de la Kremlin.

Ruşii spun că testele n-au legătură cu Ucraina

Deşi aproape toţi liderii europeni privesc cu scepticism aceste teste, ruşii se apără şi spun că exerciţiile lor cu rachetele balistice și de croazieră n-au legătură cu Ucraina.

În timpul acestor manevre, un submarin strategic cu rachete al Flotei de Nord lansează o rachetă balistică intercontinentală (ICBM) spre Kura, terenul de testare din Kamchatka, regiune din Orientul Îndepărtat al Rusiei. De asemenea, un submarin cu propulsie nucleară al Flotei Pacificului lansează un ICBM spre o ţintă din poligonul de tragere Chizha, din nordul Rusiei.

Şi în Belarus sunt teste

Între timp, în Belarus au loc exerciții militare comune ruso-belaruse. Președintele Aleksandr Lukașenko a declarat recent că țara sa ar putea găzdui arme nucleare în cazul în care NATO ar lua decizii care să amenințe securitatea Belarusului.

Chiar dacă Rusia a anunțat zilele trecute că va retrage soldații de la granița cu Ucraina, experții militari avertizează că pericolul nu a trecut încă. Oficialii americani susțin că un atac ar putea să aibă loc pe data de 20 februarie.

Putin şi alţi oficiali ruşi de rang înalt menţionează adesea faptul că Rusia este, alături de Statele Unite, una din cele mai mari puteri nucleare din lume.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: