Redactia.ro
Home » Știri » Joe Biden sperie o lume întreagă: Vladimir Putin va invada sigur Ucraina! Liderul SUA ştie şi când

Joe Biden sperie o lume întreagă: Vladimir Putin va invada sigur Ucraina! Liderul SUA ştie şi când

Joe Biden si Vladimir Putin

Tensiunile de la graniţa dintre Ucraina şi Rusia au escaladat într-un ritm vertiginos, în ultimele zile. Atacurile pe care separatiştii pro-ruşi le-ar fi lansat asupra unei grădiniţe, joi, au dat semnalul unei invazii ale Armatei conduse de la Moscova.

Astfel, Vladimir Putin şi-ar fi creat scenariul perfect prin care să justifice o invazie în ţara vecină. De acest lucru este sigur şi Joe Biden, care a avertizat că un atac la ruşilor în Ucraina este iminent.

Biden crede că atacul va fi „în câteva zile”

SUA are motive serioase să creadă că rușii sunt pregătiți să intre în Ucraina. Rusia este angajată într-o operațiune cu steag fals”, a declarat Joe Biden. Riscul unei invazii a Rusiei în Ucraina este „foarte ridicat”, avertizează președintele american, adăugând că „prognoza” inițială a CIA, legată de o invazie pe 16 februarie, s-a dovedit a fi falsă.

Liderul de la Casa Alba încă mai speră în succesul negocierilor. De aceea, îşi trimite omul de încredere la discuţii. Secretarul de stat Antony Blinken merge la ONU să stabilească o cale diplomatică pentru discuții, a mai anunțat Joe Biden. În același timp, presa americană relatează că Administrația Biden consideră că Rusia ar putea folosi reuniunea ONU ca un pretezt pentru a declanșa un posibil atac în Ucraina.

Asalt asupra capitalei Kiev?

Conform specialiştilor americani, ruşii ar ataca şi Kievul, dacă ar declanşa invazia. „Concluzia este aceasta. Statele Unite, aliaţii şi partenerii noştri vor sprijini poporul ucrainean. Vom trage Rusia la răspundere pentru acţiunile sale. Occidentul este unit şi hotărât. Suntem gata să impunem sancţiuni severe Rusiei dacă se va produce invazia”, a mai declarat preşedintele american.

Casa Albă speră, totuşi, ca ruşii să amâne invazia măcar până pe data de 24 februarie. ”Dacă Rusia ia măsuri militare înainte de această dată, va fi clar că a închis uşa diplomaţiei”, a avertizat Biden. Anterior, Biden a acuzat Rusia pentru atacul cibernetic masiv asupra Ucrainei, din cursul acestei săptămâni.

Putin va testa şi un atac nuclear

Liderul de la Kremln va superviza exercițiile militare ale forțelor rusești, în cursul zilei de sâmbătă, inclusiv lansarea de rachete balistice și de croazieră menite să simuleze un atac nuclear.

Acum este în derulare o fază activă a exercițiilor și manevrelor, iar mâine vom participa împreună la unul dintre evenimentele importante ale acestei acțiuni complexe de cooperare militară”, a declarat Putin, la întâlnirea cu Lukașenko, de la Moscova.

Ruşii au susţinut că exercițiile fac parte din procesul obișnuit de antrenament al forțelor armate și a negat că ar fi un semnal de escaladare a crizei, relatează Reuters. El a mai spus că rolul lui Vladimir Putin este ”esențial”, adăugând că, cel mai probabil, președintele rus va superviza exercițiile dintr-un ”centru de criză”.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: