Redactia.ro
Home » Știri » O grădiniță din Ucraina a fost bombardată de rebelii susținuți de Rusia. NATO se așteaptă la izbucnirea războiului

O grădiniță din Ucraina a fost bombardată de rebelii susținuți de Rusia. NATO se așteaptă la izbucnirea războiului

GALERIE FOTO (4)

Ziua de joi a marcat un moment dificil pentru Ucraina, întrucât mai multe zone din estul țării au fost bombardate. Conform autorităților, în doar câteva ore, au avut loc 30 de bombardamente, dintre care unul a avut loc și la o grădiniță. În continuare se caută vinovații pentru aceste atacuri, dar până acum se pare că ar fi vorba de rebelii sprijiniți de Rusia.

O grădiniță din Ucraina a fost bombardată de rebelii susținuți de Rusia

În timp ce Rusia și NATO se contrazic în ceea ce privește poziția trupelor rusești de la granița Ucrainei, unii afirmând că se vor retrage, în timp ce ceilalți acuză că doar se mută pe poziții pentru un posibil atac, situația din zona de est a țării devine din ce în ce mai tensionată.

În decursul zilei de joi, au fost lansate  30 de bombardamente, una dintre țintele lor fiind chiar o grădiniță. Obuzele au fost lansate în jurul orei 9 dimineața, iar vinovații nu au fost încă găsiți. Din informațiile cunoscute până în acest moment, ar fi vorba de separatiștii sprijiniți de Rusia, care nu sunt de acord cu apropierea de NATO.

Grădinița se află în Stanița Luhanska, localitate lipită de orașul ocupat de rebeli, Luhansk. Obuzul a lovit sala de muzică a clădirii în timp ce copiii intraseră deja la ore, iar 4 micuți ar fi fost răniți.

„Cu un cinism deosebit, forțele de ocupație ruse au bombardat satul Stanița Luhanska din regiunea Luhansk. Ca urmare a utilizării artileriei grele de către teroriști, obuzele au lovit clădirea grădiniței”, susțin forțele armate ucrainene.

NATO se așteaptă la izbucnirea războiului: Rusia ar căuta un pretext să atace

Dacă Rusia are sau nu de-a face cu acest atac urmează să fie stabilit, mai ales în contextul în care liderii lumii sunt de părere că Moscova caută în acest moment un pretext pentru a porni invazia asupra Ucrainei.

„Inamicul a bombardat teritoriul ucrainean cu ajutorul unui armament greu interzis de acordul de la Minsk. Este important, acum, să clarificăm pentru întreaga lume faptul că aceste proiectile au venit din teritoriile ucrainene ocupate temporar şi controlate de Rusia. Pentru că, în prezent, propaganda rusească încearcă să distorsioneze realitatea şi să acuze Ucraina de bombardamente.”, a declarat Dmytro Kuleba, ministrul ucrainean de Externe.

Imaginile de la grădinița bombardată sunt pur și simplu înspăimântătoare:

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: