Redactia.ro
Home » Homepage » Scenariu turnat la Moscova sau răzbunarea ucrainenilor? Un obuz a căzut în Rostov!

Scenariu turnat la Moscova sau răzbunarea ucrainenilor? Un obuz a căzut în Rostov!

GALERIE FOTO (2) tancuri rusia

Scenele de război sunt tot mai multe la graniţa dintre Rusia şi Ucraina. Spionajul militar ucrainean susține că serviciile ruse au minat obiective de infrastructură din Donețk cu scopul de a le arunca în aer.

Un militar ucrainean a fost ucis sâmbătă dimineaţă într-un bombardament realizat de separatiştii pro-ruşi din estul Ucrainei.

Un obuz ar fi căzut la Rostov

Ucraina ar fi atacat Rusia, conform presei de stat de la Moscova! Oricum, aceste informaţii trebuie privite cu îndoială, credibilitatea lor este „subţire„. Acuzațiile vin după ce, pe teritoriul districtului Tarasovsky din regiunea Rostov, la un kilometru de granița Federației Ruse cu Ucraina, ar fi explodat un obuz. Informațiile difuzate de mass-media de stat ruse sunt însoțite și de imagini de la presupusul loc al exploziei obuzului.

 

Rostov este localitatea în care ajung refugiaţii ruşi din Ucraina. Preşedintele rus Vladimir Putin a cerut guvernului să asigure de urgenţă plata a 10.000 de ruble (aproximativ 114 euro) fiecărui refugiat care soseşte din Donbas în regiunea Rostov, conform unei declaraţii a purtătorului de cuvânt al Kremlinului, citată de RIA. Pe reţelele de socializare circulă şi imagini cu presupusul loc de cazare al oamenilor evacuaţi în oraşul Taganrog din regiunea Rostov.

Separaţiştii susţinuţi de ruşi din estul Ucrainei au declarat vineri că intenţionează să evacueze în Rusia aproximativ 700.000 de persoane din autoproclamata Republică Populară Doneţk (RPD).

Mobilizare generală la Doneţk

După evacuarea generală a civililor, în Donețk începe mobilizarea generală a celor gata să lupte. Anunțul a fost făcut în urmă cu scurt timp de liderul separatiștilor de acolo.

Fac apel la concetăţenii rezervişti să se prezinte la birourile de încorporare. Astăzi am semnat decretul de mobilizare generală”, a declarat Denis Puşilin într-o înregistrare video.

Reamintim, separatiştii pro-ruşi au încălcat armistiţiul de cel puţin 12 ori sâmbătă dimineaţa şi de 66 de ori în ultimele 24 de ore, deschizând focul asupra a peste 20 de aşezări. Militarii susţin că rebelii au folosit inclusiv artileria grea, interzisă prin acordurile de la Minsk.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: