Redactia.ro
Home » Știri » Anunțul de ultimă oră, făcut de ministrul Educației. Ce se va întâmpla cu tezele și simulările

Anunțul de ultimă oră, făcut de ministrul Educației. Ce se va întâmpla cu tezele și simulările

Anunțul de ultimă oră, făcut de ministrul Educației.

Anunțul de ultimă oră, făcut de ministrul Educației. Peste patru zile va începe școala, iar în toate unitățile de învățământ din țară, atât elevii, cât și profesorii, dar și părinții, sunt obligați să poarte mască de protecție. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a venit cu noi informații.

Anunțul de ultimă oră, făcut de ministrul Educației. Ce se va întâmpla cu tezele și simulările

Anunțul de ultimă oră, făcut de ministrul Educației. Elevii din România se vor întoarce în bănci pe 13 septembrie. Joi, ministrul Educației a făcut declarații surprinzătoare despre începerea școlilor. Sorin Cîmpeanu a transmis că, deși școlile vor începe pe data dde 13 septembrie, elevii ar putea să nu stea mult la școală, deoarece rata de infectare va depăși 6 la mia de locuitori în luna octombrie.

Potrivit estimărilor, rata de infectare depășește 6 la mia de locuitori, iar prezența fizică nu va mai fi posibilă. Doar creșele și grădinițele vor mai râmâne deschise, deoarece sistemul de învățământ online nu prea funcționează pentru cei mici. „Din păcate, pentru elevi prezența fizică nu va mai fi posibilă. Va fi posibilă pentru creșe și grădinițe, unde învățământul online este o aberație. Din fericire, sunt convins că va fi pentru o perioadă scurtă, pentru că și în valul 3 am avut o perioadă de circa 10 zile în care s-a depășit rata de 6 la mie”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

De asemenea,ministrul Educației a vorbit și despre desfășurara tezelor și a simulărilor. Conform acestuia, cursurile se vor desfășura în sistem online, iar lucrările importante, precum tezele, vor fi susținute fizic. „În acest an, tezele se vor da normal, simulările se vor derula normal, vrem să se deruleze normal acest an”, a adăugat Sorin Cîmpeanu.

Chiar și așa, Cîmpeanu declara joi, că învățământul românesc nu este pregătit pentru predarea online, deoarece exista multe deficiențe înregistrate. Acesta a declarat că rezultatele școlare care s-au obținut în timp ce elevii au făcut cursuri online au fost mai mult slabe decât cele obținute când elevii mergeau fizic la școală.

Masca de protecție, obligatorie în jurul școlilor

Masca de protecție va deveni obligatorie în jurul școlilor. Anunțul a fost făcut de fostul prefect al Capitalei, Alin Stoica. Odată cu deschiderea noului an școlar, în jurul unităților din Capitală, pe o rază de 50 de metri. Odată ce elevii vor începe să facă școala fizic, aglomerările din jurul unităților de învățămând vor fi mari, motiv pentru care fostul prefect al Capitalei militează pentru obligativitatea purtării măștii de protecție pe un perimentru de 100 de metri. „Este necesară măsura, deoarece știm că în jurul școlilor se vor crea aglomerări începând cu data de 13, de când programul va fi fizic. Părinții își aduc și își iau copiii de la școală și întotdeauna se creează aglomerări. Asta înseamnă o probabilitate mai mare de transmitere a virusului și de aceea este necesară această măsură”, a spus Stoica, înainte de ședința CMSU.

Alin Stoica a declarat că au fost făcute verificări în toate școlile pentru a vedea dacă au fost dezinfectate și dacă au materialele necesare situației. „Discuţiile acestea sunt de ceva vreme şi sunt pentru a asigura siguranţa şi din punct de vedere sanitar, după momentul la care încep şcolile şi ştim că se vor forma aglomerări în jurul şcolilor. Am avut discuţii despre obligativitatea introducerii purtării măştii pe o rază de 50 de metri sau 100 de metri în jurul școlilor”, declara recent Alin Stoica.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: