Redactia.ro
Home » Știri » Reguli noi pentru noul an școlar! Ministrul Educației și Ministrul Sănătății au semnat ordinul comun

Reguli noi pentru noul an școlar! Ministrul Educației și Ministrul Sănătății au semnat ordinul comun

Este informația momentului pentru atât pentru elevi și părinți, cât și pentru profesori! Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu și ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, au prezentat ordinul comun cu privire la regulile după care va începe și se va desfășura noul an școlar.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu și ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, au prezentat ordinul comun cu privire la regulile după care va începe și se va desfășura noul an școlar.

Anul școlar 2021-2022. Reguli noi: ordin comun de la Ministerul Educației și Ministerul Sănătății

Iată care sunt noile reguli pentru anul școlar 2021-2022, așa cum au fost anunțate de Ministrul Educației într-o conferință de presă, susținută de Sorin Cîmpeanu, alături de Ioana Mihăilă, Ministrul Sănătății.

”Modul de funcționare al școlilor, într-o perioadă de criză sanitară. Scenariile stabilite sunt, în cea mai mare parte, cunoscute. Până la atingerea ratei de infectare de 6 în localitate, toate creșele, grădinițele și școlile vor funcționa cu prezență fizică.

După depășirea ratei de infectare de 6 la mia de locuitori rămân deschise creșele și grădinițele. Toți elevii intră în online, cu o singură excepție: învățământul online.

De altfel, pentru învățământul special, activitățile de terapie vor fi permise și după depășirea ratei de 6 la mie. După depășirea ratei de 6 la mie, nu vor mai fi permise nici măcar orele remediale.

Sunt prezentate în documentul pe care l-am pus împreună cu doamna ministru la dispoziția presei, care este în formă finală, dar va fi semnat doar atunci când cei doi miniștri vom fi abilitați de CNSU pentru semnarea acestui ordin comun. (…)

Sunt precizate și o serie de condiții care clarifică toate situațiile în care apare un caz de îmbolnăvire într-o grupă sau într-o clasă. Sunt precizate toate detaliile. Am lucrat până cu un sfert de oră înainte să venim la dumneavoastră și credem că am acoperit de data aceasta toate situațiile posibile”, a mai explicat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Anul școlar 2021-2022. Reguli noi: anunțul Ministrului Sănătății

Ministrul Sănătății face anunțul privind măsurile de prevenție care sunt enumerate în ordinul comun cu Ministrul Educației.

”Aș vrea să discut înainte de măsurile de prevenție care se mențin. Discutăm de distanțarea fizică, de aerisirea spațiilor închise din școală, punând accent mai ales pe spațiile cu risc mare de transmitere, cum ar fi locurile de luat masa și de sălile de sport. De menținerea obligativității purtării măștii în spațiile din interior.

Am ajuns la un consens în ceea ce privește tipul măștii care trebuie purtat. Am recomandat purtarea măști de tip medical pentru că este standardizată, dar am revenit și cu câteva precizări despre condițiile pe care măștile de tip textil trebuie să le îndeplinească: să fie adaptate feței și să acopere corect nasul și bărbia.

Am precizat că se interzic alte tipuri de dispozitive care sunt uneori folosite pe post de mască”, a declarat și ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini