Redactia.ro
Home » Știri » Anunțul făcut de Klaus Iohannis: Vaccinul anti-COVID va ajunge în România în primul trimestru din 2021

Anunțul făcut de Klaus Iohannis: Vaccinul anti-COVID va ajunge în România în primul trimestru din 2021

Iohannis, despre vaccinul anticovid

Klaus Iohannis a anunțat marți seara că este posibil ca primele doze de vaccin împotriva coronavirusului să ajungă în România în primul trimestru al anului 2021, iar primii care vor fi vaccinați vor fi cadrele medicale și persoanele vulnerabile în fața acestui virus. Mai mult, Iohannis le-a cerut românilor să respecte cu strictețe regulile impuse de autorități, având în vedere că astăzi numărului cazurilor noi de coronavirus au depășit 7.000.

Anunțul făcut de Klaus Iohannis: Vaccinul anti-COVID va ajunge în România în primul trimestru din 2021

Președintele României Klaus Iohannis a vorbit, marți seara, în urma întâlnirii cu reprezentanții ai sistemului de sănătate despre situația vaccinurile împotriva coronavirusului. Conform acestuia, dozele de vaccin ar putea ajunge în țară, în cel mai fericit scenariu, în primul trimestru al anului viitor. Mai mult, șeful statului a menționat că primele persoane care vor primi acest vaccin vor fi cadrele medicale și cele vulnerabile.

În timpul întâlnirii, s-a discutat despre măsurile pentru gestionarea pandemiei de coronavirus. „Situaţia epidemiologică de la nivelul tuturor statelor europene se degradeaază rapid, iar populaţia e expusă unui risc major de infectare cu SARS-CoV-2. În acest context, ne punem cu toţii mari speranţe în dezvoltarea cât mai curând posibil a unui vaccin anti COVID, sigur şi eficient, iar eforturile la nivel internaţional confirmă dorinţa tuturor de a avea acest vaccin. România e parte a colaborării pentru furnizarea de vaccinla nivel european”, a spus Iohannis.

România va primi 10 milioane de doze de vaccin

De asemenea, președintelui României a declarat că în momentul în care se va hotărâ data în care vor ajunge vaccinurile în România, vom primi 10 milioane de doze de vaccin. Această cerere este una complicată, deoarece toate țările vor primi vaccinul în tranșee, motiv pentru care se va întârzia. „Vaccinarea întregii populații va începe cel mai devreme, asta trebuie să fie foarte clar, în primăvară. Vrem să ne asigurăm, totodată, că vaccinurile folosite au cel mai înalt nivel de eficiență și siguranță și se respectă toate reglementările internaționale”, a spus preşedintele.

Iohannis a spus clar că România trebuie să fie pregătită pentru a putea vaccina cetățenii, motiv pentru care a convocat o întâlnire cu ministrul sănătății, Nelu Tătaru și cu specialiștii vaccinologiei. Din nou, liderul statului a făcut apel la populație să respecte toate măsurile de protecție, până la apariția unui vaccin.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: