Redactia.ro
Home » Știri » Anunțul important făcut de Monica Anisie. Ce se va întâmpla cu copiii care nu au acces la Internet

Anunțul important făcut de Monica Anisie. Ce se va întâmpla cu copiii care nu au acces la Internet

Anunțul important făcut de Monica Anisie

Ministrul Educației a anunțat noile măsuri luate pentru trecerea totală la învățământul online. Conform acesteia, copiii care nu au internet, vor beneficia de materiale didactice, chiar de la profesori.

Anunțul important făcut de Monica Anisie. Ce se va întâmpla cu copiii care nu au acces la Internet

Monica Anisie a anunțat vineri ce se va întâmpla cu copiii care nu au internat acasă. Potrivit noilor măsuri, aceștia vor primi materiale didactice de la profesori. Totodată, ministrul educației a precizat că Guvernul a fost de acord ca elevii să continue cursurile online.”După cum știți, Guvernul României a decis ca de luni elevii să continue #educația în mediul online, iar părinții și toți angajații, acolo unde se poate, să își desfășoare activitatea de acasă. Aceste măsuri sunt complementare și au ca scop diminuarea răspândirii virusului. Cifrele care ne indică gradul de infectare sunt alarmante, spitalele sunt arhipline, iar personalul medical ne transmite mesaje clare că sistemul medical are nevoie de ajutor din partea întregii societăți! #împreună, a spus ministrul educatiei.

Măsurile luate la minister în privința învățământului online

Ministrul educației, Monica Anisie le-a transmis un mjesaj profesorilor, educatorilor, învățătorilor și directorilor de școli.

1. Toți profesorii care au nevoie de îndrumare pentru învățarea online vor beneficia, începând de marți, de webinarii, pentru fiecare materie, coordonate de experți din minister.
2. Primele peste 64 de mii de tablete au ajuns deja la elevii din mai multe județe. Săptămâna viitoare vor fi livrate restul de până la 82.000. Atât ministerul, cât și operatorii care au câștigat licitațiile organizate de ONAC fac toate eforturile ca toate cele 250.000 de tablete să ajungă la copii până în decembrie. Situația la nivel mondial este una extrem de nefericită. Nevoia este mare peste tot în lume. Vă asigur că facem toate eforturile!
3. Copiii care nu au acces la Internet vor primi acasă, de la profesori, materiale didactice pentru a asigura continuitatea învățării. Avem exemple de bune practici excepționale în fiecare județ, de la cadre didactice dedicate, pe care le voi face publice, începând cu săptămâna viitoare, pentru că merită să devină exemplu. #sepoate

4. Tezele nu se mai susțin în acest an școlar, ele fiind înlocuite cu evaluări sumative.
5. Fac un apel către toți inspectorii să verifice realizarea orelor online conform orarului și programei și îi rog pe directorii de unități de învățământ să acționeze în consecință în cazul în care un cadru didactic refuză să își țină orele. La Vrancea și Dâmbovița s-au luat deja astfel de măsuri. Îi rog și pe părinți să semnaleze școlii dacă observă astfel de situații.
6. Toate resursele pentru adaptarea la învățarea online, pentru fiecare materie, sunt postate pe http://educatiacontinua.edu.ro . Aici, cadrele didactice beneficiază de informații și tutoriale privind organizarea procesului de predare-evaluare în mediul online și nu numai (tutoriale video-resurse web pentru predare și testare etc).
7. De săptămâna viitoare, vom organiza, la nivel de județ, un telverde pentru profesori, elevi și părinți, unde vor fi răspunsuri și soluții la probleme punctuale.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro
Etichete: