Redactia.ro
Home » Știri » Anunțul MAE pentru români! Se întâmplă la granița cu Bulgaria

Anunțul MAE pentru români! Se întâmplă la granița cu Bulgaria

Anunțul MAE pentru români!

Atenționare pentru românii care intenționează să intre în Bulgaria, dinspre Turcia. Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că în perioada octombrie-decembrie există riscul formării de coloane mari de autocamione, iar șoferii pot aștepta până la 72 de ore.

Anunțul MAE pentru români! Se întâmplă la granița cu Bulgaria

Conform Ministerului Afacerilor Externe, românii care vor intra în Bulgaria, dinspre Turcia, prin punctul de trecere a frontierei Lesovo, că în perioada octombrie-decembrie există riscul de a se forma coloane mari de autocamioane, iar timpul de așteptare poate ajunge până la 72 de ore.

Autoritățile se așteaptă ca până în decembrie traficul să fie intens de autocamioane la punctul de frontieră Lesovo, Bulgaria. MAE le recomandă românilor să se informeze înainte să plece la drum, să ia măsurile adecvate în vederea organizării itinerariilor de deplasare și să aibă asigurate resurse de apă. Totodată, autoritățile le recomandă cetățenilor români să aibă alimente la ei și să respecte cu strictețe indicațiile autorităților bulgare.

Informații cu privire la aspecte de călătorie

Românii pot găsi informații despre e-vigneta și sistemul e-TOLL pe site-ul www.bgtogll.bg, cu privire la situația circulației prin punctele de trecere a frontierei bulgare, pe site-ul www.mvr.bg. De asemenea, cei care vor să afle care va fi starea vremii, pot accesa site-ul www.weather.bg, starea actuală a drumurilor, pe aplicația gratuită LIMA www.lima.api.bg, pe pagina de internet a Agenției, „Infrastructura Rutieră” – www.api.bg și la numărul de telefon 070013020, accesibil în regim non-stop.

Mai mult, românii pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sofia: +35929712858 şi +35929733510, iar apelurile vor fi redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate și preluate de către operatorii CALL Center în regim de permanență. Totodată, cei care se confruntă cu o situație dificilă, cu caracter de urgență au la dispoziție numărul de telefon al misiunii diplomatice a României în Republica Bulgaria: +359879440758.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: