Redactia.ro
Home » Știri » Anunțul momentului făcut de Sorin Cîmpeanu! Uniformă pentru toți elevii români: ”Să fie diferită de la o școală la alta”

Anunțul momentului făcut de Sorin Cîmpeanu! Uniformă pentru toți elevii români: ”Să fie diferită de la o școală la alta”

Ministrul Educației a făcut un anunț important referitor la uniformele școlare, susținând faptul că acestea ar fi o mândrie pentru fiecare elev în parte. Declarațiile făcute de Sorin Cîmpeanu!

Uniformă pentru toți elevii români

Sorin Cîmpeanu a vorbit, în cadrul unei emisiuni TV, despre importanța uniformelor școlare în unitățile de învățământ de la noi din țară. Ministrul Educației este de părere că uniformele școlare reprezintă o mândrie pentru fiecare elev în parte. De altfel, oficialul pare încântat de ideea introducerii acestor uniforme în unitățile de învățământ, pentru că astfel elevii ar considera școala ca fiind un mediu prietenos, în care ei merg cu plăcere.

Sunt peste 17.000 de școli în România, condițiile diferă foarte mult de la o școală la alta. M-aș bucura să existe acest sistem în care elevii să considere școala un mediu prietenos, școala să fie un loc în care ei merg cu plăcere, un loc în care ei sunt mândri. Dacă sunt mândri de școală vor fi mândri să poarte și însemnele acelei școli. Este însă un lucru care trebuie abordat diferențiat de la o școală la alta”, a declarat Sorin Cîmpeanu, potrivit Antena 3.

Ideea uniformelor școlare nu este nouă

În 2015, PNL-istul Marius Nicoară venise cu ideea să implementeze un astfel de proiect, din aceleași motive enumerate de Sorin Cîmpeanu. La acea vreme, Nicoară a dat exemplu universitățile celebre din lume care au un astfel de uniformă personalizată.

Nu discutăm despre uniforme obligatorii în toată ţara, ci despre o uniformă pesonalizată, a fiecărei şcoli. E un lucru pozitiv, fiecare elev ar trebui să fie mândru de apartenenţa la şcoala la care învaţă. Universităţi celebre din lume au propriile uniforme, astfel încât elevii să fie responsabili şi mândri de apartenenţa la şcoala respectivă. Dacă nu eşti mândru de liceul la care eşti, poţi să te îmbraci în jeans rupţi”, spunea acesta, acum multă vreme.

În anul 2021, PMP a venit cu aceeași idee, însă fără succes. Andreea Sabina Spătariu, președintele Asociației Elevilor din Constanța, a explicat de ce implementarea uniformelor școlare nu este bună la noi în țară.

Mda, este un proiect care apare în fiecare an, nu înțelegem de ce. Nu, nu suntem de acord cu el, nu avem cum să fim de acord cu așa ceva, este o aberație. Numai dacă vorbim despre suma pe care vor să o aloce și ne dăm seamă că totul e o greșeală.

Este o sumă mult prea mică, dar o sumă pe care Guvernul oricum nu o are, nu își permite să o cheltuie pentru așa ceva. Ce poți să îți cumperi de 350 de lei? O pereche de pantaloni de costum, o cămașă, ok, dar știți că mai e și frig, e și cald, îmbrăcămintea e în funcție de anotimp. Plus că trebuie să te schimbi, nu poți purta zilnic aceeași cămașă. De unde bani, din ce să cumperi?”, spunea Andreea Sabina Spătariu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: