Redactia.ro
Home » Știri » Anunțul momentului pentru toți clienții ING. Riscă să nu-și mai poată folosi cardurile, dacă nu fac asta

Anunțul momentului pentru toți clienții ING. Riscă să nu-și mai poată folosi cardurile, dacă nu fac asta

ING Bank România a emis recent o notificare importantă către toți clienții săi, informându-i despre necesitatea revalidării datelor personale. Această măsură vine în contextul conformării cu reglementările legale și normele interne de cunoaștere a clientelei, conform Legii nr. 129/2019 și Regulamentului BNR nr. 2/2019.

Clienții sunt avertizați că, dacă nu efectuează această operațiune până la data de 24 iulie 2024, vor fi restricționați în accesul la produse și servicii noi, iar ulterior, după trei luni, le va fi blocat accesul la conturi.

ING Bank România a făcut anunțul pentru cei care dețin carduri

Într-o perioadă marcată de o creștere alarmantă a fraudelor bancare, notificarea ING Bank subliniază importanța actualizării datelor personale pentru a proteja atât clienții, cât și integritatea băncii. Este esențial ca toate informațiile deținute de bancă să fie corecte și actualizate pentru a preveni eventualele abuzuri și pentru a respecta obligațiile legale.

Potrivit notificării, clienții au opțiunea de a-și actualiza datele fie la oficiile băncii, fie prin platforma online Home’Bank sau aplicația mobilă disponibilă pe Google Play și App Store. Banca subliniază că aceste măsuri sunt necesare pentru a respecta legislația și pentru a asigura un nivel ridicat de securitate și conformitate.

Clienții care nu vor revalida datele personale până la data de 24 iulie 2024 vor experimenta o serie de restricții. Inițial, accesul la produse și servicii noi va fi blocat, iar după un interval de trei luni, accesul la conturile existente va fi suspendat. Această măsură are scopul de a motiva clienții să își mențină informațiile actualizate și de a proteja sistemul bancar împotriva riscurilor de fraudă.

Performanțele ING Bank România

În primul trimestru al anului 2024, ING Bank România a raportat venituri de 877 milioane lei și active totale de 71,4 miliarde lei, marcând o creștere semnificativă de 11,3% și respectiv 14,1% față de aceeași perioadă a anului trecut. Profitul net al băncii a urcat ușor la 347 milioane lei, consolidând poziția solidă a instituției financiare pe piața bancară românească.

Politicile prudente de creditare ale ING Bank România au menținut costurile cu provizioanele de risc la un nivel scăzut, de aproximativ 58 milioane lei. De asemenea, banca a continuat să sprijine tranziția către un mediu mai sustenabil, oferind credite cu discount-uri eco pentru persoane fizice și credite cu componente de sustenabilitate pentru companii. Aceste inițiative reflectă angajamentul ING Bank față de sustenabilitate și inovație.

Anul 2024 marchează aniversarea a 30 de ani de activitate a ING Bank România, o perioadă plină de realizări semnificative și de contribuții importante la evoluția sectorului bancar românesc. CEO-ul Mihaela Bîtu a exprimat mândria echipei pentru realizările obținute și entuziasmul pentru oportunitățile viitoare, subliniind angajamentul continuu al băncii de a oferi servicii de calitate și inovație clienților săi.

Actualizarea datelor personale este esențială pentru menținerea unui mediu bancar sigur și pentru prevenirea fraudelor. ING Bank România subliniază că respectarea acestei cerințe legale nu doar că protejează clienții, dar și contribuie la stabilitatea și securitatea întregului sistem financiar.

Pentru a evita blocarea accesului la conturi și servicii, clienții sunt îndemnați să își actualizeze datele cât mai curând posibil. Procesul este simplu și poate fi realizat online prin Home’Bank sau aplicația mobilă ING, ori direct la oricare dintre sucursalele băncii. Este important ca toate informațiile să fie corecte și complete pentru a asigura o actualizare eficientă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: