Redactia.ro
Home » Știri » Anunțul momentului! Salarii mai mari pentru milioane de români de la 1 septembrie. Cine va beneficia de majorare

Anunțul momentului! Salarii mai mari pentru milioane de români de la 1 septembrie. Cine va beneficia de majorare

Anunțul care-i va bucura pe milioane de români! Salariile lor se măresc începând cu data de 1 septembrie. Vineri, 26 august, urmează ca ordonanța să fie aprobată de Guvern, după mai multe amânări. De precizat este că nu toți lucrătorii la stat sunt vizați de această majorare.

Salarii mai mari pentru milioane de români

Guvernul va aproba, vineri, ordonanța privind majorarea salariilor din sectorul bugetar. Acestea urmează sa crească începând cu luna septembrie, cu o pătrime din diferența dintre salariul de bază prevăzut de Legea salarizării, pentru anul 2022 și cel din luna decembrie 2021. Ministrul Muncii a anunțat faptul că majorarea cu 25% reprezintă o creștere între 70 și 150 de lei pentru fiecare bugetar. Bineînțeles, în funcție de grila de salarizare. Nu este pentru prima dată când Guvernul încearcă să adopte creșterea salariilor bugetarilor.

Chiar săptămâna trecută, Guvernul a luat decizia să retragă ordonanța prin care majora cu până la 50% salariile unor bugetari. Cauza a fost că doar unii primeau bani în plus, iar Consiliul Economic și Social a hotorât că măsura ar fi discriminatorie. Nici restul instituțiilor care nu beneficiau de creșterea suplimentară prin această ordonanță ar fi depus, amendamente pentru a primi majorări.

Cine va beneficia de majorare

În concluzie, Guvernul a luat decizia să retragă ordonanța și să le ofere tuturor bugetarilor doar diferența de un sfert până la grila din 2022. De reamintit este faptul că mărirea salariilor bugetarilor trebuie sa intre în vigoare de la 1 iulie. Acest lucru nu s-a întâmplat pentru că Parlamentul a decis să includă și parlamentarii și primarii printre beneficiarii creșterilor salariale. Astfel, legea a fost atacată la Curtea Constituțională, unde nu a fost dezbătută. Din acest motiv, coaliția de guvernare a venit cu o ordonanță de urgență de majorare a salariilor bugetarilor. Bineînțeles că există și excepții de la măsura creșterii salariilor: demnitarii si angajații din administrația publica. Nici medicii nu vor avea parte de o creștere a salariului.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: