Redactia.ro
Home » Știri » Anunțul pe care nimeni nu voia să-l audă. Ce se întâmplă începând cu 15 octombrie

Anunțul pe care nimeni nu voia să-l audă. Ce se întâmplă începând cu 15 octombrie

Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, a declarat că este recomandat vaccinul antigripal. Medicul spune și care este perioada favorabilă ca acest vaccin să fie făcut, pentru ca imunitatea să dureze cât mai mult anul viitor.

 

Vaccinul antigripal, recomandat de medici

 

Profesorul recomandă ca vaccinul antigripal să fie făcut după data de 15 octombrie, pentru o mai bună imunizare. ”Avem un pic de noroc anul ăsta, pentru că circulația virusurilor gripale a fost mai redusă decât ne-am fi așteptat pentru această perioadă. Nu numai în România, ci în general, la nivel global”, a declarat medicul într-un interviu pentru DIGI24.

Rafila a menționat că vaccinul antigripal va preveni co-infecția. Mai mult, recomandă vaccinarea din timp  pentru a obține o imunitate protectivă care să reziste până anul viitor. ”Pentru că dacă ne vaccinăm foarte devreme, de exemplu la 1 septembrie, atunci și imunitatea se «termină» ceva mai repede”, a explicat medicul. „Nu-i niciun fel de problemă. Dacă vaccinul va fi administrat până la sfârșitul lunii noiembrie, nu-i niciun fel de problemă”, a mai adăugat acesta.

Vaccinul antigripal vine și în ajutorul medicilor. În acest fel, vor avea de îngrijit mult mai puține complicații provocate de gripă.

 

Numărul mare de cazuri de coronavirus, cauzat de redeschiderea școlilor

 

Rafila explică creșterea numărului de cazuri de coronavirus prin începerea anului școlar. „Rămâne să vedem dacă în zilele următoare ne stabilizăm sau creşterea va continua„, a explicat Rafila la Digi24. Alexandru Rafila afirmă că regulile de distanțare socială sunt mai greu de respectat în mediul școlar. ”Suntem la 10 – 12 zile de la momentul redeschiderii şcolilor. Deocamdată vedem număr mare de cazuri, duminică am avut un record pentru o zi de duminică”. În Întreaga Uniune Europeană, redeschiderea școlilor a dus la creșterea numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus, potrivit News.ro.

”E normal să fie aşa, copiii sunt mai greu de strunit, vin la şcoală, pleacă de la şcoală. Copiii, adolescenţii sunt cei care se îmbolnăvesc, fac forme banale, dar pot transmite boala unora dintre cei foarte apropiaţi, mai vârstnici, care pot să facă şi complicaţii”, a adăugat profesorul în interviul acordat.

România se află în valul doi al pandemiei de coronavirus, a mai adăugat reprezentatul României la OMS. Acesta a explicat că ne aflăm clar într-o perioadă în care ,,întreaga Uniune Europeană este afectată de creșterea numărului e cazuri și România nu face excepție.”

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: