Redactia.ro
Home » Știri » Anvelope de iarnă. Cât este amenda în 2020, dacă nu ţi-ai schimbat cauciucurile

Anvelope de iarnă. Cât este amenda în 2020, dacă nu ţi-ai schimbat cauciucurile

Cauciucuri de iarna

Ce trebuie să știi despre cauciucurile de iarnă pentru anul 2020. Iată ce reguli trebuie să respecți pentru a nu fi amendat de Poliția Română.

Anvelope de iarnă 2020. Ce trebuie să știe șoferii

Iarna a început deja, așa că anvelopele de iarnă sunt obligatorii pentru toate autovehiculele. Trebuie să facem această schimbare nu doar pentru a evita amenzile de la organele responsabile, dar și pentru propria noastră siguranță, căci asfaltul alunecos din cauza precipitațiilor solide ne poate pune în pericol siguranța dacă avem anvelope nepotrivite.

Totuși, amenzile nu sunt deloc mici în acest caz, astfel că riscăm să plătim până la 2.900 de lei, anunță Poliția Română.

„Este sancţionată conducerea autovehiculului pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei fără ca acesta să fie dotat cu anvelope de iarnă, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante. Amenda pentru fapta menţionată este prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni (de la 9 la 20 puncte-amendă, respectiv între 1.305 şi 2.900 de lei) și se va reține certificatul de înmatriculare/înregistrare al autoturismului, eliberându-se o dovadă înlocuitoare fără drept de circulație”, menționează sursa citată.

Ce amenzi riscăm dacă nu avem anvelope de iarnă

De altfel, este mai ieftin să cumpărăm cauciucurile decât să plătim amenda, după cum arată tot Poliția Română.

„Un set de 4 cauciucuri pentru iarnă, poate ajunge la aproximativ 1000 de lei, dacă ne rezumăm la dimensiunile R15-R16. Partea interesantă este că amenda pentru conducerea autovehiculului pe drumurile publice acoperite de zăpadă, gheață sau polei fără ca acesta să fie „încălțat” cu anvelopele potrivite se sancționează cu amendă între 1.305 și 2.900 de lei”, au arătat reprezentanții Poliției Române.

Un alt factor important este că siguranța noastră poate fi pusă în pericol în cazul în care nu avem anvelope de iarnă.

„Chiar dacă drumul este uscat, se pot întâlni porţiuni unde există risc de formare a poleiului, de aceea, nu conduceți, chiar și pe distanţe scurte, dacă autovehiculul nu este echipat cu anvelope de iarnă”, transmite Poliția.

Anvelopele „all season” sunt bune sau nu?

Pentru cei care se întreabă dacă anvelopele de tip „all season” sunt bune, iată că reprezentații Registrului Auto Român au transmis că acestea nu ar trebui utilizate, fiindcă nu sunt potrivite climei din țara noastră.

„Menţionăm însă că din punct de vedere tehnic anvelopa all season nu este recomandată pentru utilizarea pe tot parcursul anului în ţări cu o climă că a României, acestea fiind destinate mai degrabă unor ţări cu o climă mai temperată”, precizează RAR.

Reprezentații Poliției au atras atenția și că în unele părți deja a nins, așa că este necesar să avem cauciucuri de iarnă.

„Iarna și-a făcut deja simțită prezența în unele părți ale țării. Șoferii care circulă pe drumuri cu zăpadă, gheață sau polei trebuie să aibă montate la mașină anvelope de iarnă. Dacă circulă fără astfel de anvelope, pe asemenea drumuri, șoferii pot primi amenzi de până la 2.900 de lei. Pentru a face o alegere cât mai corectă în momentul în care vorbim despre acest gen de cauciucuri, vă prezentăm un ghid despre anvelopele de iarna și cât de multă siguranță ne oferă pe un carosabil alunecos”, se arată într-un comunicat al Poliției Române.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: