Redactia.ro
Home » Știri » Apare o nouă ţară în Europa. Se schimbă harta continentului. Iată noile graniţe!

Apare o nouă ţară în Europa. Se schimbă harta continentului. Iată noile graniţe!

Liderul sârb bosniac Milorad Dodik i-a comunicat vineri aliatului său, Serbia, că ia în considerare serios să declare independenţa Republicii Srpska de restul Bosniei şi Herţegovinei (BiH) dacă nu se rezolvă o dispută cu privire la legea proprietăţii.

Naţionalismul sârb dur şi poziţia pro-rusă a lui Dodik au stârnit îngrijorarea că BiH s-ar putea fractura din nou după linii etnice, la o generaţie după un războiu devastator.

Republica Srpska, o nouă ţară „smulsă” din fosta Iugoslavie

Ne gândim în cei mai serioşi termeni să luăm o decizie de declarare a independenţei şi de separare a Republicii Srpska, dacă nu se rezolvă problema proprietăţii„, a spus Dodik.

Serbia – care a fost un aliat al sârbilor bosniaci în timpul războiului – consideră că acordul de pace care a pus capăt războiului este crucial pentru funcţionarea ţării, a declarat într-o conferinţă de presă comună cu Dodik preşedintele sârb Aleksandar Vucic.

„Vom sprijini întotdeauna orice lucru asupra căruia toate cele trei popoare constitutive sunt de acord„, a spus Vucic.

A „apărut” şi statul Listenbourg

Gluma unui francez pe Twitter, care a desenat o nouă ”țară” pe harta Europei, a devenit virală în ultimele zile. Cum a apărut statul fictiv Listenbourg.

Pentru a râde de americani, pe care nu îi consideră chiar cei mai buni specialiști în domeniul geografiei, un utilizator francez de Twitter a inventat o nouă țară în Europa.

Pe 30 octombrie, contul de Twitter @Gaspardo, deținut de francezul Gaspard Hoelscher, a inventat un nou stat european: Listenbourg.

Plasată fictiv în prelungirea Peninsulei Iberice, vecină cu Portugalia și Spania, această țară a apărut cu scopul de a-i ironiza pe americanii şi presupusa lor lipsă de cunoştinţe de geografie, potrivit Standard.co.uk.

În mesajul inițial care a însoțit imaginea cu noul stat, Hoelscher a scris: ”Sunt sigur că americanii nu ştiu numele acestei ţări”.

Întrebat, în glumă, de un alt internaut despre cine nu cunoaște existența Listenbourg-ului, Hoelscher a răspuns: ”Ei (n.r. americanii) nici măcar nu știu cum să plaseze Franța, așa că vă las să vă imaginați cum vor proceda cu Listenbourg”.

Îşi schimbă şi Rusia numele?

O petiție online prin care ucrainenii solicită schimbarea numelui Rusiei a fost luată în considerare și comentată de președintele Volodimir Zelenski. În schimb, oficialii de la Kremlin au criticat dur inițiativa.

Petiţia online luată în calcul de președintele Volodimir Zelenski a strâns peste 25.000 de semnături, însă reacţia Moscovei a apărut imediat. Fostul preşedinte Dmitri Medvedev şi purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, au răspuns dur la această iniţiativă, conform publicaţiei Ukrainska Pravda.

Autorul petiției a propus redenumirea oficială a Rusiei în Moscovia şi schimbarea termenilor „rus” în „moscovit” şi „Federaţia Rusă” în „Federaţia Moscovia”, și i-a cerut premierului ucrainean Denis Şmîgal să examineze propunerea. De asemenea, acesta a amintit că „numele istoric al Rusiei este de Moscovia”.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: