Redactia.ro
Home » Știri » Apelul disperat al copiilor din Gaza! O fetiță de 13 ani, sfâșiată de durere după un nou bombardament israelian: „Nu mai putem trăi așa”

Apelul disperat al copiilor din Gaza! O fetiță de 13 ani, sfâșiată de durere după un nou bombardament israelian: „Nu mai putem trăi așa”

Apelul disperat al copiilor din Gaza! O fetiță de 13 ani, sfâșiată de durere după un nou bombardament israelian: „Nu mai putem trăi așa”

Apelul disperat al copiilor din Gaza! O fetiță de 13 ani, sfâșiată de durere după un nou bombardament israelian: „Nu mai putem trăi așa”

Un nou bombardament israelian

În mijlocul unui conflict devastator care pare să nu se mai termine, Gaza plânge. Copiii din această regiune martirizată de războiul israeliano-palestinian strigă disperați după o viață normală, plină de fericire și speranță. Violența, distrugerea și lipsa resurselor de bază au lăsat o urmă adâncă în sufletele acestor micuți nevinovați.

O treime dintre spitalele din Gaza s-au închis ca urmare a distrugerilor provocate de bombardamentele israeliene și a lipsei de electricitate, medicamente, apă și hrană. În cele care încă funcționează, medicii lucrează în condiții de extremă dificultate, încercând să salveze vieți în mijlocul haosului.

Potrivit informațiilor furnizate de Hamas, 5.800 de oameni, din care 2.300 sunt copii, au pierit în aceste atacuri. Aceste cifre sunt uluitoare și ilustrează drama profundă prin care trece Gaza.

Noaptea trecută, Israelul a continuat să bombardeze intens Gaza, aducând un nou val de suferință și disperare. Spitalele din regiune au fost nevoite să facă față unui număr în creștere de răniți, iar medicii se luptă eroic pentru a salva vieți în aceste circumstanțe înspăimântătoare.

Apelul disperat al copiilor din Gaza

În mijlocul acestui coșmar, o fetiță de doar 13 ani a încercat să aducă lumina asupra suferințelor prin care trece. Cu mâinile tremurânde și cu lacrimi în ochi, ea a filmat ce a mai rămas din locuința familiei sale după un bombardament israelian și a strigat cu disperare:

„Suntem copii. Vrem să trăim. Nu mai putem trăi așa. Eu una nu mai pot. Ei caută încă oameni printre dărâmături”, relatează Pro TV, potrivit CNN. 

În această situație, spitalele palestiniene nu mai pot funcționa decât în unitățile de primiri urgențe din cauza lipsei de resurse. Dr. Marwan Abusada, un medic chirurg din Spitalul Al Shifa, a vorbit despre impactul devastator al lipsei de combustibil:

„Dacă rămânem fără combustibil în două zile, ce vom face? Comunitatea internațională va lua parte la procesul de ucidere a poporului nostru. Vom opri toate ventilatoarele. Ce să facem cu bebelușii din unitățile noastre de Terapie Intensivă neonatală? Ei bine, cred că-i vom lăsa să moară în pace”, potrivit sursei citate. 

Problema eliberării ostaticilor rămâne un punct de conflict major

Situația cu combustibilul este încă un obstacol major în eforturile de a salva viețile în Gaza. Nicio cisternă cu combustibil nu a ajuns în zonă din cauza temerilor israeliene că resursele ar putea ajunge în mâinile Hamas. Cu spitalele la limita rezervelor și fără energie electrică, această criză umanitară se agravează de la zi la zi.

În acest context, discuțiile din cadrul Consiliului de Securitate al ONU au devenit extrem de tensionate. Secretarul general al ONU, António Guterres, a atras atenția asupra suferinței civile și a cerut încetarea imediată a violențelor. Cu toate acestea, acest apel a generat o reacție virulentă din partea israelienilor, care au cerut demisia secretarului general.

Israelul și ONU au intrat într-un conflict deschis, cu ministrul israelian de Externe anulând o întâlnire cu António Guterres și refuzând să acorde viză oficialului ONU care coordonează misiunile umanitare. Aceasta este o escaladare a tensiunilor deja existente în contextul acestui conflict.

În timp ce lupta continuă pe teren, există și eforturi de negocieri pentru eliberarea unui grup mai mare de ostatici. Qatarul, împreună cu israelienii și americani, desfășoară discuții în acest sens. Cu toate acestea, problema eliberării ostaticilor rămâne un punct de conflict major între părți, cu temeri că o pauză în bombardamente ar putea permite Hamas să-și regrupeze forțele.

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: