Redactia.ro
Home » Știri » Apelul disperat făcut de Angela Merkel. „Trebuie să facem tot posibilul”

Apelul disperat făcut de Angela Merkel. „Trebuie să facem tot posibilul”

Apelul disperat făcut de Angela Merkel

Apelul disperat făcut de Angela Merkel. Cancelarul Germaniei Angela Merkel a făcut un apel către germani, după ce le-a spus acestora să respecte măsurile de protecție împotriva coronavirusului impuse înainte de sărbători pentru ca numărul cazurilor de COVID19 să nu scape de sub control.

Apelul disperat făcut de Angela Merkel. „Dacă va fi ultimul Crăciun cu bunicii noștri, atunci sigur am făcut ceva greșit”

Apelul disperat făcut de Angela Merkel. Angela Markel, cancelarul Germaniei a ținut un discurs emoționant, în care a vorbit despre restricțiile impuse de autorități. Merkel a făcut un apel disperat și i-a îndemnat autoritățile germane să introducă restricții noi până la miijlocul lunii ianuarie, pentru a limita cazurile de coronavirus. „Numărul contactelor” între persoane „este prea ridicat, reducerea numărului de contacte este insuficientă”, a spus Angela Merkel miercuri, în Camera Deputaţilor. Cancelarul german susține că propunerea unui grup de experți ce vizează închiderea magazinelor nealimentare și a școlilor între Crăciun și mijlocul lui ianuarie este justificată. Totodată, Angela Merkel îi îndeamnă pe germani să reducă contactele cu persoanele dragi de sărbători, pentru a evita o creștere majoră a cazurilor de coronavirus.„Trebuie să facem tot posibilul”, a făcut un apel disperat Merkel. După ce în urmă cu câteva săptămâni Germania era lăudată că a gestionat bine situația în privința cazurilor de coronavirus, în prezent, situația a scăpat de sub control. În ultimele 24 de ore, au fost raportate 590 de decese cauzate de coronavirus. Creșterea numărului de cazuri au scăzut prin închiderea mai multor sectoare ale alimentației publice, culturii și sportului la începutul lui noiembrie, dar numărului de contaminări zilnice s-a menținut la un nivel ridicat. Așadar, în prezent, statul german înregistrează aproximativ 20.000 de noi cazuri de contaminări zilnice, ceea ce înseamnă că sunt mai multe cazuri ca în Franța.

Testul rapid din salivă pentru COVID-19 a ajuns și în România

Testul din salivă pentru coronavirus, autorizat recent pe piața europeană, a ajuns și în România. Rata de a avea un rezultat bun este apropiată de cea a testului de laborator, dar acest lucru depinde de respectarea momentului optim al recoltării și a instrucțiunilor de folosire. În acest moment, există mai multe tipuri de teste rapide din sânge pentru coronavirus. Testele din secreții nazale și faringiene au fost autorizate de Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale. Specialiștii susțin că probele se prelevează din nas, acolo unde virusul ajunge în trei zile mai devreme decât în gât.

Producătorii din Belgia, Franța și Marea Britanie au primit aprobarea să scoată pe piață mai multe teste de sânge. Acestea îți arată dacă ai avut coronavirus și ai anticorpi, iar acuratețea acestui test este de 99%. Dar, toate testele aflate pe piață, pot fi vândute profesioniștilor din sănătate, precum medicilor și asistenților sau reprezentanților clinicilor. Autoritățile le cer operatorilor economici să fie atenție ca toți clienții lor să fie profesioniști în domeniu. Pentru moment, doar în Statele Unite ale AMericii sunt teste rapide pentru COVID-19 autorizate pentru uz la domiciliu. Departamentul pentru Situații de Urgență a cumpărat teste rapide de sânge pentru compartimentele sale, iar ministerul Sănătății nu plănuiește să achiziționeze și pentru alte secții.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: