Redactia.ro
Home » Știri » Aproximativ 200.000 de români au fost concediați și peste 1 milion au intrat în șomaj

Aproximativ 200.000 de români au fost concediați și peste 1 milion au intrat în șomaj

somaj tehnic 2020

Potrivit ministerului Muncii, peste 1 milion de cetățeni români au intrat în șomaj și peste 200.000 au fost concediați în urma crizei provocate de coronavirus.

Cetățeni români rămași fără loc de muncă

Potrivit datelor publicate de Ministerul Muncii, peste 1 milion de români au fost trimiși în șomaj luni, 6 aprilie.

950.000 de contracte au fost suspendate și 190.000 au fost contracte individuale de muncă încetate. Conform ultimelor date, cei mai mulți dintre cei care și-au pierdut locul de muncă sunt din domeniul comerțului, hoteluri, restaurante sau construcții.

Dintre cele 952.929 de contracte individuale suspendate, 278.408 sunt din industria prelucrătoare, 188.468 din domeniul comerțului cu ridicata și amănuntul, și 118.277 din domeniul hotelier și restaurante.

Dintre cele 187.548 de contracte individuale de muncă încetate, 36.783 sunt din industria comerțului cu ridicată și amănuntul, 32.494 din industria prelucrătoare, și 23.286 din construcții.

Români lăsați fără loc de muncă

Din cauza pandemiei de coronavirus, mulți cetățeni români au rămas fără loc de muncă, după ce zeci de fabrici și-au închis porțile.

Mulți angajatori își roagă angajații să aibă răbdare până la finalul șomajului tehnic, în care primesc doar trei sferturi din salarii.

Dar mai mulți dintre românii rămași fără un loc de muncă, au ajuns să îndure foamea și sunt nevoiți să le ceară celor apropiați.

David Pop este unul dintre cei care au rămas fără loc de muncă, iar acum încearcă să își găsească un loc de muncă pentru a avea un venit și mai ales să aibă ce pune pe masă.

Pe David nu îl mai ajută nimeni, deoarece este orfan, fiind crescut de un preot care ulterior a murit, iar familia acestuia nu vrea să mai audă de el.

Președintele Federației Sindicatelor Libere din România, Marian Florian precizează că după sărbătorile pascale numărul persoanelor care vor intra în șomaj tehnic se va înmulți considerabil.

Potrivit acestuia, se așteaptă ca numărul acestora să ajungă la 354.000 de persoane.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: