Redactia.ro
Home » Știri » Ar putea fi necesară a treia doză de vaccin. Anunțul premierului Florin Cîțu

Ar putea fi necesară a treia doză de vaccin. Anunțul premierului Florin Cîțu

Premierul României, anunț important despre relaxarea de la 1 iunie

În următoarea perioadă, românii s-ar putea vaccina și cu a treia doză de vaccin. Premierul Florin Cîțu a spus că specialiștii se îndreaptă către acest lucru. Totodată, Florin Cîțu a precizat că pentru prevenirea valului patru este nevoie în continuare de vaccinare.

Ar putea fi necesară a treia doză de vaccin. Anunțul premierului Florin Cîțu

Premierul Florin Cîțu a spus, marți, în privința celei de a treia doze de vaccin anti-Covid că ”așa arată direcția în care care merg discuțiile” și că specialiștii vor veni cu o decizie finală din acest punct de vedere.

 „Așteptăm o decizie. Specialiștii ne vor spune exact, nu sunt eu în măsură. Așa arată direcția în care care merg discuțiile„. Întrebat despre cum se pregătesc autoritățile pentru valul 4 al pandemiei, Cîțu a răspuns: „Pregătirea este vaccinarea”.

Cîțu: Relaxări de la 1 august

Totodată, de la 1 august mai urmează o serie de relaxări, care vor viza organizarea evenimentelor, a mai dezvăluit prim-ministrul. „Relaxări, nu restricții. Nu scăpăm de mască la interior, deocamdată. Sunt relaxări mai mult pentru evenimente în spațiu în aer liber, cu un număr mai mare de participanți. Ora nu se schimbă, rămâne tot ora 2 noaptea. Nu sunt foarte multe relaxări. Așa cum arată acum situația, mergem cu ce avem, cu excepția evenimentelor. Suntem încă într-o situație foarte bună. Avem și condiții la intrarea în țară pe care nu le modificăm. Suntem precauți”, a declarat Florin Cîțu.

Până la administrarea și celei de a treia doze de vaccin, compania Pfizer caută să obțină o aprobare în acest sens.
2 milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19 au termen de expirare până la finalul lui septembrie.

Vaccinarea obligatorie?

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a declarat, la un moment dat, că  medicii care vor refuza vaccinarea anti-covid vor plăti testele covid din buzunarul propriu.

”Urmează să modificăm Ordinul pentru infecţiile asociate activităţii medicale, aşa încât să facem mai indezirabilă absenţa vaccinării pentru personalul medical. Şi atunci când vrem să facem lucrul acesta, avem în principal, în gând, pacientul, care şi el are drepturi şi are dreptul de a veni în contact cu un cadru medical, fie că e medic, fie că e asistentă medicală, fie că e infirmieră, care nu îl pune la risc, adică are şanse extrem de reduse de a fi infectat şi asta o obţinem prin vaccinare. Nu putem obliga şi nici nu este dorinţa noastră să obligăm pe cineva să se vaccineze. Dorinţa noastră este să informăm şi să facilităm activitatea celor care sunt vaccinaţi. La nivelul la care am creionat lucrurile, fără să ajungem la o concluzie finală – personalul medical care nu este vaccinat probabil că va trebui să se testeze periodic, cu costuri suportate de către persoana care se testează, nu de către management, nu de către Ministerul Sănătăţii, aşa încât pacientul să fie în siguranţă şi din nou să aibă certitudinea că este tratat şi diagnosticat de personal medical care este fie vaccinat, fie testat”, a explicat ministrul Sănătăţii.

Ulterior, a intervenit Klaus Iohannis, care a precizat că vaccinarea este voluntară în continuare. Vaccinarea este voluntară și așa va rămâne. Suntem expuși în fața valulul 4. Acum suntem întro pauză de vară. Pandemia revine cu noi și noi variante ale virusului, de aceea o mai spun o dată, vaccinați-vă până sunteți sănătoși”, a spus Klaus Iohannis.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: