Redactia.ro
Home » Știri » Arafat, avertisment dur pentru perioada sărbătorilor. Tradiția colindatului și tăierea porcului, sub semnul întrebării

Arafat, avertisment dur pentru perioada sărbătorilor. Tradiția colindatului și tăierea porcului, sub semnul întrebării

Sărbătorile bat la ușa românilor, însă în acest an nu aduc vești bune, din cauza pandemiei Covid. Pe lângă faptul că petrecerile în familie și cu prietenii sunt deja doar o amintire, românii ar trebui să renunțe și la cele mai frumoase tradiții de sărbători. Șeful DSU, Raed Arafat, a anunțat ce se întâmplă în acest an cu mersul la colindat și tăierea porcului.

În anului pandemiei, sărbătorile de iarnă vor fi cu totul altfel, față de cum le știm. Restricțiile rămân valabile și pentru perioada următoare. Mai mult, acestea vor afecta și cele mai frumoase datini ale Crăciunului. Colindătorii ar urma să nu mai bată la uşă anul acesta, potrivit recomandărilor făcute de autorități.

Arafat, avertisment pentru sărbători

Șeful DSU, Raed Arafat, a susținut că mersul din casă în casă cu colindul poate duce la răspândirea Covid-19. Întrebat dacă de aceste sărbători se va putea merge cu colindul, Arafat le-a răspuns jurnaliștilor: „Eu vă sfătuiesc să nu”.

„Chiar dacă este o tradiție, mersul din casă în casă crește riscul. Colindatul, pot să fie 3 persoane care merg de la casă la casă. Intratul în mai multe case, mai scoți masca, riscul de infecție crește și pentru tine și pentru ceilalți”, a declarat Raed Arafat, când a anunțat că se prelungește starea de alertă în România.

Cât despre datina de sărbători privind tăierea porcului, Raed Arafat a declarat că „nu scrie nicăieri că e interzisă această activitate”.

Întrebat dacă vor fi permise petrecerile în stradă de Revelion, șeful DSU Raed Arafat a răspuns că oamenii ar trebui să petreacă acasă sau cel mult în apropierea locuinței.

„E important ca lumea să înțeleagă. La anul totul se va întoarce la normalitate. Putem pune multe ipoteze. Regulile sunt clare. Cei care nu respectă, se pun pe ei în pericol și pe membrii familiilor lor. Putem să ne bucurăm foarte bine și de Anul Nou, respectând regulile”, a completat Raed Arafat.

România, încă în stare de alertă

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a precizat în cadrul conferinței de presă de joi seara că în România va fi prelungită starea de alertă cu încă 30 de zile.

Arafat a menționat că vor rămâne în vigoare aceleași restricții de până acum.

”A fost prezentată analiza situației, cu toate aspectele semnalate de INSP. Propunerea e de prelungire a stării de alertă cu încă 30 de zile. Păstrăm măsurile. Adăugăm una singură: operatorii de transport cablu de schi se va desfășura cu o reglementare care va fi stabilită prin ordin comun al miniștrilor”, a declarat Raed Arafat.

Șeful DSU a subliniat și că circulația pe timpul nopții va fi interzisă în continuare.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: