Redactia.ro
Home » Știri » Arafat, despre situația reală din România. „Cel puțin 5% din populația României este infectată.”

Arafat, despre situația reală din România. „Cel puțin 5% din populația României este infectată.”

Familia lui Raed Arafat

Raed Arafat a vorbit luni despre situația reală provocată de pandemia de coronavirus în România. Potrivit acestuia, este posibil ca peste 5% din populația țării să fie deja infectată cu COVID-19, fără să-și dea seama. Secretarul de stat al Ministerului Sănătății a explicat și care este motivul pentru care au fost elaborate o serie de restricții.

Arafat, despre situația reală din România. „Cel puțin 5% din populația României este infectată.”

Raed Arafat a declarat luni după-amiază că numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus este mult mai mare decât cazurile testate. Potrivit secretarului de stat, este posibil ca 5% din populația României să fie deja infectată cu acest virus fără să-și dea seama.

Mai mult, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a declarat că masca de protecție trebuie purtată peste tot, deoarece persoanele infectate se pot afla în preajma noastră, fără ca ele și nici noi, să ne dăm seama. Această situație o confirmă cifrele comunicate zilnic care nu reflectă cu exactitate realitatea. Raed Arafat a declarat că sunt doar cazuri confirmare, și nu tocmai numărul real al cazurilor. „Întotdeauna, cazurile care sunt testate pozitiv sunt mai puține decât cazurile generale, din cauza asta se pun reguli în care spun, restaurantele, purtarea măștii și tot, dacă noi am fi siguri că cei care îi testăm sunt singurii care sunt pozitivi n-am mai purta masca, n-am mai lua măsuri de prevenire, de restricție, ca în unele zone, e clar că avem persoane care sunt pozitive, contagioase, asimptomatice, care poate nici ele nu știu că sunt contagioase, pentru asta vă cerem să purtați masca” a spus Raed Arafat.

Care este adevăratul număr al persoanelor infectate cu COVID-19?

Șeful DSU a menționat că numărul real al persoanelor infectate cu noul coronavirus nu poate fi știut, ci doar estimat, și acest lucru poate fi făcut numai de epidemiologi. Arafat crede că persoanele care s-au confruntat cu o răceală, au crezut inițial că este vorba despre un simplu virus. „La un moment dat, Ministerul Sănătății a dat prevalență pe partea de anticorpi de 4,5-5%. Dacă e așa, înseamnă că aproximativ 5% din populația României a fost deja expusă virusului și a fost infectată dar nu au știut de acest lucru, au crezut că e o răceală simplă, au crezut că le curge nasul și au tușit un pic și au crezut că nu e o problemă. Sau a apărut febra pe o durată scurtă, dar ei au fost infectați și probabil unii dintre ei au infectat pe alții, dacă nu au respectat regulile de prevenire”, a mai conchis Arafat.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: