Redactia.ro
Home » Știri » Raed Arafat, mesaj alarmant pentru români: „Am pierdut lupta cu COVID-19”

Raed Arafat, mesaj alarmant pentru români: „Am pierdut lupta cu COVID-19”

GALERIE FOTO (2) Raed Arafat, Raed Arafat, amenintat cu moarteacu moartea

Secretarul de stat pentru Situații de Urgență, Raed Arafat recunoaște că s-a pierdut lupta cu coronavirusul și susține că este clar că Bucureştiul va ajunge să depăşească indicele de infectare de 3 la mia de locuitori. Fapt care va duce la închiderea restaurantelor, cinematografelor şi teatrelor.

Am pierdut lupta cu coronavirusul

Șeful DSU, Raed Arafat recunoaște că am pierdut lupta cu coronavirusul și crede că vom ajunge la indicele de trei la mie în Capitală. Ceea ce va duce la închiderea teatrelor, restaurantelor sau cinematografelor. Mai mult, masca se va purta peste tot, ca în situația de urgență.

”Aşa cum evoluează lucrurile, să ajungem la indicele de 3, în Capitală, este foarte clar. Se vor aplica toate regulile care au fost prevăzute în Hotărârea de Guvern. restaurantele închise, nu mai sunt activităţi la teatre, nu mai sunt activităţi la cinematografe. Bineînţeles, masca devine obligatorie în toate spaţiile publice, deci nu mai există diferenţiere între spaţiul aglomerat şi spaţiul neaglomerat, în toate spaţiile masca este obligatorie. Astea sunt regulile care sunt de bază, în această situaţie. Când trecem de pragul de 3 la mie şi sperăm ca populaţia să înţeleagă şi să respecte pentru că sistemele sanitare au limitele lor, nu doar în România”, a declarat Raed Arafat la Digi24, vineri seara.

Spitalele ar putea fi reorganizate

Secretarul de stat a precizat că efectele măsurilor se vor vedea peste 1-2 săptămâni. De asemenea, acesta susţine că lupta cu coronavirusul a fost pierdută, iar posibilitata ca spitalele să fie reorganizate este una mare.

„Lupta cu COVID-19, din păcate am pierdut-o. Mai ales că este presoune şi asupra sistemului medical din mai multe puncte de vedere, nu numai asupra capacităţii, ci şi asupra oamenilor care lucrează în sistem. Vom ajunge la un moment în care pacienţii nu vor mai putea fitransferaţi către spitale desemnate Covid, ci vor rămâne în spitalele în care sunt şi vor fi trataţi în spitalele respecive unde trebuie create circuite la nivelul Terapiei Intensive, la nivelul altor secţii care să permită tratarea altor pacienţi. Şi la acest moment avem pacienţi care se tratează în spitalele care nu sunt desemnate Covid pentru că nu reuşim să transferăm imediat, ci transferăm peste câteva ore sau a doua zi. Dra la un moment va trebui să ne pregătim clar şi sistemul trebuie pregătit şi s-au dat indicaţii de către Ministerul Sănătăţii către întreg sistemul sanitar că la un moment dat vom începe să ţinem bolnavii şi în secţiile non-Covid şi posibil vom ajunge şi la bază, din nou, la reducerea capacităţii pentru cazurile elective. De fapt ce am pregătit la începutul pandemiei şi din fericire nu s-a întâmplat atunci şi a devenit un subiect de critică şi de batjocură deciziile noastre de atunci, acum ne confruntăm cu el şi este clar că unele decizii, posibil să le luăm, să revenim la ce am luat atunci în martie, dar adaptat la situaţia de acum. cele mai importante măsuri au fost pe sistemul sanitar şi mă refer la asta”, a mai declarat Arafat.

Loading...