Redactia.ro
Home » Știri » Masca, obligatorie și pe stradă în Capitală? Anunțul lui Raed Arafat

Masca, obligatorie și pe stradă în Capitală? Anunțul lui Raed Arafat

Masca de protecție

Purtarea din nou a măștii obligatoriu și în aer liber, în București, este pe aproape de a intra în vigoare. Potrivit spuselor lui Raed Arafat, șeful DSU, în cel mult două zile. Asta din momentul în care rata infectării cu noul coronavirus a depășit pragul de 3 la mie. 

Purtarea măștii în aer liber în Capitală

Bucureștenii ar putea fi din nou obligați să poarte mască și în aer liber. O spune chiar șeful DSU, Raed Arafat, potrivit căruia, peste două zile, acest lucru va fi valabil dacă rata infectării cu noul coronavirus a depășit pragul de 3 la mie, informează realitatea.net.

Ultimul bilanț al autorităților

Miercuri, rata de infectare în București a ajuns la 2,82 la mie, de la 2,28, anunțată vineri, 9 octombrie. Rata de infectare a fost inclusă pentru prima dată în raportările despre bilanțul epidemiei de coronavirus în urmă cu cinci zile, pentru județele care au depășit pragul de 1,5 la mie. Până la incidența infectărilor de 3 la mie incidență, masca este purtată obligatoriu în spații aglomerate și la 50 m de școli.

Masca devine obligatorie în toate spațiile deschise din momentul în care rata de infectare depășește pragul de 3 la mie.

Masca este obligatorie în spațiile închise

Deși în aer liber nu mai este obligatorie peste tot, momentan, în interior, masca este încă obligatorie. Masca de protecție este obligatorie din 15 mai în spațiile publice închise, magazine, transport în comun și la locul de muncă.

Stabilirea pragului de  la care purtarea măștii în spațiile deschise devine obligatorie, a fost decisă miercuri de Guvern.

Autoritățile au anunțat, marți, noi restricții, care au fost miercuri aprobate de Guvern. Executivul a aprobat, prin hotărâre, prelungirea stării de alertă cu 30 de zile și noile restricții stabilite marți de  Comitetul Național pentru Situații de Urgență. Noile măsuri prevăd obligativitatea purtării măștii în spații deschise, dacă rata de infectare este mai mare de 3 la mie. Tot la o astfel de incidență, restaurantele și cafenele se închid. În maximum 48 de ore de la atingerea acestei rate de infectare, comitetele judeţene/municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţă constată situația, iar măsurile intră în aplicare automat, a mai spus Raed Arafat, miercuri, la finalul ședinței de Guvern.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: