Redactia.ro
Home » Știri » Sancțiunea propusă de Raed Arafat pentru elevii fără mască la școală

Sancțiunea propusă de Raed Arafat pentru elevii fără mască la școală

Raed Arafat

Noul an școlar aduce o multitudine de restricții pentru elevi și profesori și cel mai rău este că nu știe nimeni cât va dura această situație. Elevii trebuie să poarte măști, însă nici până în acest moment nu s-a decis dacă școlile vor asigura stocul de măști necesare unui elev. 

Raed Arafat propune sancțiuni pentru elevii fără mască

,,La început va fi greu să impui regulile. Regulile trebuie impuse, nu neapărat cu pedepse. Trebuie impuse cu fermitate și să i se spună elevului. „Nu vrei să porți mască, ieși din clasă, așteaptă pe hol. Când porți mască intri în clasă, pentru că îți pui colegii în pericol. Va conta foarte mult ce au auzit copiii în casă în ultimele 6 luni. De la părinții lui. Ce a auzit copilul de la anturajul lui.

Dacă elevul a fost expus o perioadă negației și a auzit că totul e o glumă, masca e glumă și nu trebuie să o porți, poate că la început va fi mai greu la școală, dar aici trebuie impuse niște reguli clare. Copiii trebuie să simtă că la școală trebuie respectate regulile.

Din prima oră în care se intră în școală trebuie prelucrate toate regulile cu copiii într-un mod foarte deschis, clar, explicat. Și explicat și consecințele nerespectării. Adică ieși din lasă dacă nu repecți regulile, o să anunțăm părinții dacă nu respecți. „Pui în pericol ceilalți copii și familiile lor”. Trebuie explicat deschis.”, a spus Raed Arafat la Digi24.ro.

Nu toți elevii vor primi măști gratuite

Ludovic Orban a făcut anunțul cu privire la elevii care vor primi măști gratuite. Premierul consideră că nu toți copiii au nevoie de gratuitate, deoarece sunt și părinți care își permit să le asigure măști copiilor.

Este clar, de la 14 septembrie când încep școlile, elevii și profesorii vor fi obligați să poarte măști. Deși ne-am fi așteptat ca toți elevii să primească măști gratuite, acest lucru nu va fi posibil deoarece achizițiile făcute de Ministerul Sănătății sunt făcute din bani publice, a precizat premierul.

„Părinții nu sunt toți la fel. Tot ce cumpără Ministerul Sănătății, sunt din bani publici. Trebuie îndreptată atenția către această categorie care are într-adevăr nevoie.”, a spus premierul.

Autoritățile locale urmează să primească, în total 175 de milioane de euro pentru echipamente electronice, dar și pentru măști, dezinfectanți și containere mobile în școli. Măști vor primi însă cu prioritate copiii din familii sărace.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: