Redactia.ro
Home » Știri » Arafat:”Să nu se aștepte lumea că se va reveni la ce a fost înaintea pandemiei”

Arafat:”Să nu se aștepte lumea că se va reveni la ce a fost înaintea pandemiei”

Raed Arafat (1)

Raed Arafat a vorbit duminică seara despre relaxarea măsurilor după 15 mai. Potrivit acestuia, măsurile de relaxare nu vor fi luate imediat pentru a se reveni la ce a fost înainte de pandemie, ci va fi treptată pentru a evita răspândirea noului virus.

Ce se va întâmpla după relaxarea restricțiilor de după 15 mai

Șeful DSU, Read Arafat a vorbit duminică seara la Digi24, despre relaxarea măsurile ce vor avea loc după 15 mai. Conform acestuia, cetățenii români au obligația de a respecta orice regulă impusă de autoritățili, până pe 15 mai.

Până nu se face o analiză serioasă a situației, relaxarea măsurilor nu va avea loc.

„Deci nu vorbim de măsuri de relaxare până după 15 mai și până nu se face o analiză serioasă. Aceste măsuri vor fi graduale. Să nu se aștepte lumea că vor fi măsuri de relaxare prin care se va reveni la ce a fost înaintea pandemiei. Nu despre asta este vorba. Vor fi măsuri graduale, atent decise, atent alese și cu monitorizare între măsuri”

În cazul în care numărul de cazuri de infectare va crește, se vor lua alte măsuri compensatorii sau se vor reveni la măsurile de restricție anterioare.

Exemple de relaxare graduală

Raed Arafat a dat și un exemplu de relaxare graduală pentru ca cetățenii români să știe la ce să se aștepte după 15 mai.

Acesta a precizat că oamenii vor putea ieși din casă fără declarație pe proprie răspundere, dar în același timp trebuie să respecte regula de formare a unui grup de maximum 3 persoane.

Totodată, nu se vor organiza festivități, concerte, nu se merge la restaurante, nu vor avea loc nunți.

„Asta înseamnă măsuri graduale. În niciun caz, în prima zi a relaxării toată lumea este în stradă. Poate se redeschid parcurile, dar nu locurile de joacă din parcuri. Astea rămân închise. Astea nu doar exemple de măsuri, nu vreau să fie folosite că așa va fi(…) Trebuie să ne așteptăm că măsurile de relaxare nu vor fi masive. Vor fi măsuri de relaxare cu risc controlabil, minim și care vor fi urmate de altele, dacă lucrurile merg bine.”

În ceea ce privește deschidere mall-urilor, Arafat a menționat că acestea nu vor fi deschise după 15 mai, ci se va aștepta evoluția virusului

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: