Redactia.ro
Home » Știri » Armata României a încheiat misiunea în Afganistan. Gestul președintelui Klaus Iohannis

Armata României a încheiat misiunea în Afganistan. Gestul președintelui Klaus Iohannis

O ceremonie militară are loc, în aceste momente, la Piața Arcul de Triumf din Capitală, cu ocazia încheierii misiunii Armatei României în Afganistan. La eveniment iau parte și președintele țării, Klaus Iohannis, oficiali de stat din MApN, dar și din Guvern și Parlament.

Armata României a încheiat misiunea în Afganistan. Gestul președintelui Klaus Iohannis

Armata României a încheiat misiunea în Afganistan, așa că mai mulți militari s-au adunat, miercuri, în Piața Arcul de Triumf din Capitală în cadrul unei ceremonii de defilare și momente de reculegere pentru cei decedați pe front. La eveniment ia parte și Klaus Iohannis, alături de alți oficiali ai țării. Președintele a depus, deja, o coroană de flori în memoria militarilor căzuți la datorie.

216785837_310388037452140_7624047935644731710_n

”Succesul militarilor se datorează și familiilor rămase acasă. 27 de militari români și-au pierdut viața în Afganistan, alți 227 au fost răniți.Sunt cu toții în inima noastră și le rămânem recunoscători. Lecția solidarității e cea mai importantă rămasă în urma lor. Am decorat astăzi 18 drapele de luptă pentru curajul pe câmpul de bătălie din Afganistan. Dragi militari, sunteți eroii noștri. Ne-ați arătat că dragostea de țară și patriotismul rămân repere fundamentale ale națiunii noastre”, a spus șeful statului în cadrul ceremoniei.

Klaus Iohannis: ”Nu ne vom uita niciodată eroii”

Toți militarii prezenți sunt vaccinați cu ambele doze, iar la un moment dat, s-a ținut un moment de reculegere pentru 27 de militari români care au murit în Afganistan. Li s-au rostit numele și onorurile post-mortem.

1

Militarii noştri s-au adaptat războiului asimetric. E o performanţă care merită respectul nostru. A fost un efort uriaş şi în ţară pentru a pregăti contingenteleCel mai greu preţ plătit este de sânge şi lacrimi pentru această misiuni. 27 de militari şi-au pierdut viaţa şi alţi 227 au fost răniţi, unii dintre ei cu urmări grave. (…) Aţi scris istorie, sunteţi eroii generaţiilor noastre şi suntem mândri de voi. Ne-aţi arătat că dragostea de ţară, spiritul de sacrificiu, curajul şi patriotismul rămân repere fundamentale ale naţiunii noastre. Nu ne vom uita niciodată eroii”, a mai spus președintele țării.

Iar dacă de Ziua Aviației nu au mai defilat avioane, după incidentul elicopterului american militar aterizat forțat în Piața Charlles de Gaules, iată că miercuri, 21 iulie, au survolat aeronave deasupra Arcului de Triumf. Încă din anul 2002 şi până în prezent, peste 32.000 de militari ai Armatei României au mers, prin rotație de cât șase luni, în misiune în Afganistan.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: