Redactia.ro
Home » Știri » Reacția Ambasadei SUA despre aterizarea forțată a elicopterului militar în Capitală: ”Nu au existat răniți”

Reacția Ambasadei SUA despre aterizarea forțată a elicopterului militar în Capitală: ”Nu au existat răniți”

Ambasada SUA reacționează după aterizarea forțată, în Piața Charles de Gaulle din Capitală, a elicopterului american militar Black Hawk. Reprezentanții ambasadei au transmis că nu există persoane rănite în urma evenimentului.

Reacția Ambasadei SUA despre aterizarea forțată a elicopterului militar în Capitală: ”Nu au existat răniți”

”Înțelegem că nu au existat răniți”, au transmis reprezentanții Ambasadei SUA, printr-un comunicat, în urma aterizării forțate, în București, a elicopterului american militar, Black Hawk.

„Ambasada SUA este conștientă de incident si urmărim îndeaproape evoluțiile. Înțelegem ca nu au existat răniți. Lucrăm alături de partenerii noștri români pentru a rezolva situația si vom furniza informații actualizate pe măsură ce vor deveni disponibile”, se arată într-un comunicat al Ambasei SUA.

În timp ce a aterizat forțat, elicopterul a doborât doi stâlpi de iluminat din Piața Charles de Gaulle. ”Black Hawk” survola alături de alte cinci astfel de elicoptere. Aeronava ar fi pierdut din altitudine, iar pilotul a pierdut controlul și de aceea a aterizat forțat în rondul de pe bulevardul Aviatorilor, chiar în sensul giratoriu. De asemenea, elicopterul se afla într-un exercițiu militar pentru Ziua Aviației Române. Până să aterizeze forțat, elicopterul a zburat la înălțime mică printre clădirile din zona Bulevardului Aviatorilor, potrivit G4media.

„Cred că pilotul a respectat foarte clar procedura.În acest moment sunt echipe la fața locului, forțele americane vor declanșa o anchetă. În acest caz, procedura a fost una foarte simplă. Ieși din formație și încerci să aterizezi într-o zonă în care să nu reduci victime, ceea ce s-a și întâmplat. Vom vedea dacă a fost o cauza tehnică sau o problemă medicală a pilotului. Specialiștii tind să spună că a fost o problemă tehnică”, a declarat Florin Jipa, de la Monitorul Apărării.

Avioanele nu vor mai survola deasupra Bucureștiului, de Ziua Aviației, după incident

Acest ordina a fost dat de Viorel Pană, șeful Statului Major al Forțelor Aeriene din România. Constantin Spînu, șeful Direcției Informare și Relații Publice din cadrul Ministerului Apărării Naționale, a făcut acest anunț. Astfel, ceremonia va avea loc prin depunere de coroane de flori de la Monumentul Aviatorilor. Pe data de 21 iulie, în Piața Arcului de Triumf va fi sărbătorită Ziua Aviației, cu ocazia încheierii misiunii Armatei române în teatrele de operații din Afganistan.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: