Redactia.ro
Home » Știri » Raed Arafat: ”Avem pregătite avioanele şi elicopterele pentru transferul pacienţilor”

Raed Arafat: ”Avem pregătite avioanele şi elicopterele pentru transferul pacienţilor”

Raed Arafat

Șeful DSU, Raed Arafat, a anunțat duminică seara, că s-au pregătit avioanele și elicopterele cu echipaj SMURD pentru transferul bolnavilor de coronavirus dintr-un oraș, într-altul, dacă va fi nevoie.

Raed Arafat: ”Avem pregătite avioanele şi elicopterele pentru transferul pacienţilor”

Situația cazurilor de coronavirus este în continuare una îngrijorătoare. Paturile din spitale se ocupă tot mai mult, inclusiv cele de la ATI. În acest context, Raed Arafat anunță că s-au pus la dispoziție avioane și elicoptere SMURD care să ajute la transferul pacienților dintr-un oraș într-altul, dacă situația o impune.

”Încercăm prin centrul național de comandă și conducere a intervenției să găsim locuri acolo unde există, folosind mijloacele de transport, folosind avioanele SMURD, elicopterele Ministerului de Interne, elicoptere cu echipaj SMURD. Folosim elicopterele Ministerului Apărării, cum am făcut altădată. Toate sunt la dispoziția noastră dacă este nevoie. Am transferat din diferite zone către zone care au locuri și care puteau să primească bolnavii. Detașăm mai mulți medici unde este nevoie”, a declarat Raed Arafat, la Antena3.

97% din paturile de la ATI sunt ocupate

Raed Arafat a mai îndemnat la respectarea regulilor anti-Covid cu mai multă precauție, deoarece la secțiile de Terapie Intensivă ajung tot mai mulți români. În privința circulației pe timp de noapte, care acum este restricționată de la 22:00, Raed Arafat transmite că este bine ca oamenii să de îndrepte către locuințe începând cu 21:00. De altfel, se vor detașa și medici în locurile cu situații îngrijorătoare.

”Am transferat din diferite zone către zone care au locuri și care puteau să primească bolnavii. Detașăm mai mulți medici unde este nevoie (…) La ora 22 circulația se oprește cum se oprea înainte la 23. Pe la 21 oamenii vor trebui să se îndrepte spre locuințe. Cei care încalcă regula fără motiv pot fi supuși unor amenzi (…) Noi trebuie să respectăm toate recomandările”, a mai spus Arafat.

Raed Arafat, despre vaccinare

Raed Arafat a vorbit și despre vaccinare. Mai exact, șeful DSU susține că nu ar trebui să existe discriminare în privința vaccinării, dacă o persoană vrea să călătorească peste hotare. A mai precizat că sunt țări care vor să-i scutească de carantină pe cei care s-au imunizat

„Trebuie evitată discriminarea, dacă ești vaccinat te lăsam să te duci, dacă nu ești vaccinat nu te lăsam să te duci. Dar sunt deja țări care au zis că dacă vii și ești vaccinat sau ai avut boala și ai anticorpi înseamnă că nu mai intri în carantină, sunt țări care vor să facă asta. Dacă ești vaccinat cu ambele doze și au trecut minimum 10 zile sau ai fost bolnav și nu au trecut mai mult de 30 de zile nu mai intri în caratină. Acest lucru poate fi aplicat la turism, între țări mai ales. Sunt state care discută deja acest lucru și cred că îl vor aplica. Dacă ai fost vaccinat, nu mai intri în carantină, pentru că știu că deja ai fost imunizat și scade șansa de răspândire și de a infecta pe alții”, a mai spus șeful DSU.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: