Redactia.ro
Home » Stil de viață » Aruncă imediat carnea de pui dacă vezi asta! Detaliul care te poate îmbolnăvi

Aruncă imediat carnea de pui dacă vezi asta! Detaliul care te poate îmbolnăvi

Aruncă imediat carnea de pui dacă vezi asta! Detaliul care te poate îmbolnăvi

Carnea de pui este unul dintre cele mai consumate tipuri de carne, fiind extrem de versatilă, ușor de pregătit și gustoasă. Se pare, însă, că poate fi și extrem de periculoasă, mai ales dacă observăm acest detaliu la ea. Nu îl ignora, pentru că îți poate afecta serios sănătatea.

Când trebuie să arunci carnea de pui

Carnea de pui este una dintre cele mai consumate cărnuri, având un preț, totuși, acceptabil și fiind foarte ușor de pregătit și introdus în tot felul de Rețete. Totuși, să nu uităm că este și una dintre cele mai periculoase tipuri de carne, pentru că se strică repede dacă nu e ținută în condiții optime și consumată atunci când trebuie.

Vezi și: Cât timp poți păstra carnea de pui în frigder. Dacă depășești acest termen îți pui sănătatea în mare pericol

Carnea de pui este foarte apreciată, mai ales pentru că este slabă din punct de vedere caloric și are o mulțime de beneficii pentru sănătate. Totuși, trebuie să fim atenți la multe detalii când achiziționăm un pui, pentru că ne poate afecta semnificativ dacă este stricat, expirat.

Dacă este în stare proastă, vei vedea cum culoarea alimentului devine cenușie sau verde. De altfel, orice schimbare de culoare, orice detaliu ciudat este semn că trebuie să arunci carnea. Nu încerca să o speli, să apelezi la vreun truc menit să scoată mirosul din ea precum oțet sau bicarbonat, pentru că nu faci decât să complici lucrurile și mai tare și să te expui la probleme de sănătate.

Semne că s-a stricat carnea de pui

De asemenea, dacă mai observi și pete de mucegai sau vezi că textura este grasă sau dimpotrivă, extrem de uscată, nu mai sta la discuții și scapă imediat de carne. Nu o consuma, pentru că poți ajunge la indigestii, Infecții alimentare sau chiar complicații si mai mari.

Dacă puiul și-a schimbat și mirosul, este un semn clar că nu mai poate fi ținut la frigider sau congelat. Atenție dacă are un miros greu, înțepător! O carne congelată, cu un strat gros de gheață sau cu pete albe, este stricată, mult prea veche și trebuie scoasă din alimentație.

Încearcă să cumperi pui de calitate, care să aibă o culoare naturală și să nu fie îngrășat artificial. Există multe firme care vând pui sănătoși, BIO, dar cu un preț mai ridicat.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: