Redactia.ro
Home » Homepage » Astăzi are loc prima ședință oficială a Guvernului Orban

Astăzi are loc prima ședință oficială a Guvernului Orban

Guvernul Orban

Guvernul Orban se reuneşte, miercuri, de la ora 12.00, în prima şedinţă oficială. Pe ordinea de zi se află Ordonanța de Urgență privind organizarea Guvernului şi a ministerelor, necesară ca urmare a reducerii numărului de ministere la 16.

Premierul Ludovic Orban a anunţat, marţi, că se lucrează la Ordonanţa de Urgenţă privind restructurarea Guvernului, motiv pentru care nu a fost stabilită ora primei şedinţe a Executivului nou instalat.

„E în lucru Ordonanţa de Urgenţă. Din cauză că am restrâns numărul de ministere este necesară operarea unei restructurări şi asta se pregăteşte, e în lucru Ordonanţa de Urgenţă de restructurare a Guvernului”, a declarat Ludovic Orban, potrivit News.ro.

Război între foștii premieri. Tudose îi cere demisia lui Ponta

El a precizat că există o Hotărâre de Guvern care reglementează circuitul actelor normative adoptate de guvern. Ulterior, au fost anunţate oficial data şi ora primei şedinţe de Guvern, respectiv miercuri, la ora 12:00.

Luni seară, Guvernul Orban a avut şi prima şedinţă informală, la care a fost prezent pentru scurt timp şi preşeditele Iohannis, pe care Ludovic Orban l-a invitat şi la următoarea şedinţă a Cabinetului, precum şi oricând va considera necesar.

Noii miniștri și-au preluat, marți, portofoliile

Membrii guvernului condus de liberalul Ludovic Orban au început, marți, preluarea mandatelor.

Șeful statului a mers marți la mai multe ministere pentru a fi alături de mai mulţi miniştri ai Cabinetului Orban la prelurea mandatului. La ora 11, şeful statului a fost prezent la ceremonia de preluare a mandatului de Ministru al Afacerilor Externe de către Bogdan-Lucian Aurescu.

A mers apoi la ceremonia de preluare a mandatului de Ministru al Afacerilor Interne de către Marcel Ion Vela, la sediul MAI. La 12.30, Klaus Iohannis a fost prezent la ceremonia de preluare a mandatului de Ministru al Apărării Naționale de către Ionel Nicolae Ciucă, la MApN. Ultima oprire a fost la sediul Ministerului Justiţiei, unde Cătălin Predoiu a preluat mandatul de ministru al Justiției.

Orban, felicitat de președintele Comisiei Europene

Preşedintele în exercițiu al Comisiei Europene l-a felicitat, într-o scrisoare, pe liberalul Ludovic Orban pentru învestirea sa în funcția de premier al României.

Jean Claude Juncker se declară convins că „spiritul de la Sibiu” şi „dorinţa sa pentru o Europă mai puternică acasă şi peste hotare vor continua să îi inspire acţiunile viitoare”.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: