Redactia.ro
Home » Știri » Atac armat la un spital din Cehia. Cel puțin 6 morți

Atac armat la un spital din Cehia. Cel puțin 6 morți

cehia

Alertă în Cehia, după ce un bărbat a deschis focul într-un oraș industrial situat în nord-estul țării. În urma incidentului, șase persoane au murit.

Mai multe persoane au fost ucise în timpul unui incident armat marţi, la un spital din Ostravaa anunţat ministrul de interne ceh Jan Hamacek, transmit Reuters, AFP şi dpa.

„Patru persoane sunt decedate şi două rănite grav”, a declarat Pavla Jirouskova, purtătoare de cuvânt a poliţiei din Ostrava, pentru postul de televiziune ceh. Pe contul său de Twitter, poliţia a anunţat că a fost declanşată operaţiunea de căutare a suspectului. Ulterior, și cele două persoane rănite au murit.


Cotidianul MF Dnes a informat că martorii au auzit focuri de armă dinspre camera de gardă a spitalului universitar din Ostrava (Cehia), ce are 1.200 de paturi.

Potrivit EFE, atacul a avut loc în jurul orei locale 07:00 (06:00 GMT).

Postul de radio german Deutsche Welle a relatat că poliţia a evacuat spitalul şi este în căutarea unui bărbat cu o înălţime de aproximativ 1,8 metri, îmbrăcat cu o jachetă roşie.

„Este o unitate de intervenţie a poliţiei regionale şi o echipă de reacţie rapidă. Din păcate, atacul s-a soldat cu mai multe decese”, a declarat ministrul de interne Jan Hamacek pentru postul public de televiziune ceh.

„Intervenţia este în desfăşurare, nu voi comenta cu privire la alte detalii. Poliţia face tot posibilul pentru a rezolva situaţia”, a adăugat Hamacek.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: