Redactia.ro
Home » Homepage » Atac sângeros în Moscova! Zeci de oameni și-au pierdut viața, iar sute au fost răniți

Atac sângeros în Moscova! Zeci de oameni și-au pierdut viața, iar sute au fost răniți

GALERIE FOTO (2) Atac armat în Moscova.

Într-un eveniment tragic care a zguduit Moscova și întreaga lume, un atac armat a avut loc vineri, 22 martie, la Crocus City Hall, o sală de concerte situată la periferia capitalei ruse. Atacul a rezultat în moartea a cel puțin 40 de persoane și rănirea a aproximativ 100 de alte victime, potrivit ultimelor raportări.

Informații despre atacul armat din Moscova

Conform relatărilor, cinci persoane îmbrăcate în uniforme militare au pătruns în locație în timpul unui concert pro-Putin și au început să tragă asupra mulțimii cu arme semiautomate. Aceasta a condus la o reacție imediată din partea autorităților, care au intensificat măsurile de securitate în aeroporturi, gări și în întreaga metropolă moscovită, o zonă urbană vastă cu peste 21 de milioane de locuitori.

În urma atacului, președintele rus Vladimir Putin nu a oferit încă o declarație publică. Totuși, Ministerul rus de Externe a catalogat incidentul drept un „atac terorist sângeros”, indicând gravitatea situației și posibilele implicații internaționale. Un suspect a fost reținut în legătură cu atacul, conform raportărilor Nexta, sugerând că autoritățile au acționat rapid pentru a aduce responsabilii în fața justiției.

Atac armat de ultim moment în Moscova, pe 22 martie 2024.
Sursa foto – Presa străină | Atac armat de ultim moment în Moscova, pe 22 martie 2024.

Autoritățile au intervenit de urgență pentru a salva răniții

Răniții au fost evacuați cu ajutorul elicopterelor, evidențiind eforturile de salvare în derulare pentru a asista victimele acestui atac devastator. Guvernatorul regiunii Vorobyov din Moscova a anunțat că 21 de persoane rănite au fost deja spitalizate, în timp ce Centrele comerciale Galereya și Nevsky Center din St. Petersburg au fost evacuate ca măsură de precauție.

Reacția internațională nu a întârziat să apară, Casa Albă exprimându-și oripilarea în fața „imaginilor oribile și greu de privit”. Această tragedie a unit comunitatea internațională în condamnarea violenței și a terorismului, subliniind necesitatea unei colaborări strânse pentru a preveni astfel de incidente în viitor.

Atacul de la Moscova reprezintă unul dintre cele mai grave incidente de violență din Rusia în ultimii ani, amintind de vulnerabilitatea locurilor publice în fața atacurilor armate și teroriste. Pe măsură ce investigațiile continuă, lumea așteaptă răspunsuri și acțiuni concrete pentru a asigura securitatea cetățenilor și pentru a preveni repetarea unor astfel de tragedii.

 

 

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: