Redactia.ro
Home » Știri » Atac terorist în Ankara! Capitala Turciei a fost zguduită din temelii din cauza unei explozii

Atac terorist în Ankara! Capitala Turciei a fost zguduită din temelii din cauza unei explozii

Duminică dimineața, Ankara, capitala Turciei, a fost zguduită de o explozie puternică în apropierea Parlamentului turc, care urma să-și reia activitatea după vacanța de vară. Ministerul de Interne turc a catalogat acest eveniment tragic drept un „atentat terorist”.

Cu toate acestea, până în prezent, nicio grupare nu a revendicat responsabilitatea pentru atentatul devastator. Explozia a fost auzită pe o rază de mai mulți kilometri, stârnind îngrijorare și panică în inima capitalei.

Atac terorist în Turcia

Parchetul General din Ankara a reacționat imediat, inițiind o anchetă amplă și interzicând accesul în zona unde a avut loc explozia. În urma incidentului, au avut loc schimburi de focuri într-un cartier din apropiere, unde circulația a fost blocată complet. Autoritățile au trimis numeroase mașini de poliție și ambulanțe pentru a face față situației tensionate și pentru a-i asigura pe locuitori că vor lua toate măsurile necesare pentru a menține ordinea și siguranța publică.

Cartierul afectat de explozie găzduiește numeroase ministere și, mai important, Parlamentul turc. Acesta urma să-și reia activitatea la ora 14:00, ora locală (11:00 GMT), după vacanța de vară. Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, era programat să susțină un discurs în deschiderea noii sesiuni, conform informațiilor furnizate de presa turcă. Atacul a avut loc într-un moment critic pentru stabilitatea Turciei, iar impactul său asupra politicilor și securității țării este profund preocupant.

„Doi terorişti au apărut la bordul unui vehicul în jurul orei 09:30 locală (06:30 GMT) la intrarea în incinta Direcţiei Generale de Securitate a Ministerului de Interne şi au comis un atentat cu bombă”, a declarat ministrul de interne, Ali Yerlikaya, precizând că în urma atacului doi poliţişti au fost răniţi uşor.

Ankara, un loc devenit ținta bombardamentelor

Ankara a devenit, din păcate, un loc frecvent de atentate în ultimii ani, în special în perioada 2015-2016. Aceste atacuri au fost revendicate fie de separatiștii kurzi din Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), fie de gruparea Stat Islamic.

În ciuda eforturilor autorităților de a contracara amenințările teroriste, Turcia a continuat să fie vulnerabilă la astfel de acte violente. Ultimul atentat, înregistrat pe 13 noiembrie 2022, pe o arteră comercială din Istanbul, s-a soldat cu șase morți și 81 de răniți. Acest incident tragic nu a fost revendicat, dar autoritățile au atribuit responsabilitatea PKK.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: