Redactia.ro
Home » Știri » Atenție! Cei care stau la bloc se pot trezi cu Poliția la ușă. Ce nu trebuie să facă

Atenție! Cei care stau la bloc se pot trezi cu Poliția la ușă. Ce nu trebuie să facă

Amenzi pentru cetățeni

Guvernul a adoptat noi măsuri prin care autoritățile vor gestiona infectara cu noul coronavirus, astfel că poliția ar putea să bată la ușile cetățenilor care organizează evenimente private în propriile case. Potrivit autorităților, vecinii sunt îndemnați să sune la 112 pentru a reclama nereguli. 

Noi măsuri de protecție impuse de Guvern

Potrivit vicepremierului Raluca Turcan, oamenii pot sesiza poliția în cazul în care vecinii lor organizează evenimente private cu mai multe de 30 de persoane, deoarece acest lucru înseamnă încălcarea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, statuată prin hotărâre de guvern.

”Dacă fac acasă cu 20 de oameni, este la limita regulii impuse de noi. Dacă fac deja cu 30 de oameni, atunci, dacă organele de control sunt sesizate, aplică amenzi. Aşa este în momentul de faţă decizia Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, statuată prin hotărâre de guvern”, a declarat Turcan la Digi 24.

Întrebată dacă acest lucru este o soluție bună, ca oamneii să se denunțe între ei și să anunțe autoritățile, Raluca Turcan a declarat că acestea sunt practicile și în străinătate și că suntem o comunitate și funcționăm într-o solidaritate.

Numărul amenzilor vor crește considerabil

Deși vicepremierul suține că scopul nu este să amendeze cetățenii, ci să prevină răspândirea îmbolnărivii cu virusul SARS-COV2, oamenii vor fi restricționați și sancționați dacă nu respectă măsurile de protecție.

”Scopul este să prevenim răspândirea îmbolnăvirii cu acest virus, să creştem gradul de conformare. Dacă lumea nu se conformează şi nu înţeleg oamenii că, până la urmă, riscă să-şi omoare membri ai familiei, membri ai comunităţii, atunci trebuie să suporte şi rigorile legii”, a subliniat Raluca Turcan.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: