Redactia.ro
Home » Stil de viață » Atenţie la sezonul gripei! Vaccinul antigripal, eliberat pe bază de rețetă electronică

Atenţie la sezonul gripei! Vaccinul antigripal, eliberat pe bază de rețetă electronică

gripa

Medicii avertizează că gripa este cea mai importantă viroză respiratorie, ce poate afecta persoanele ce prezintă patologii asociate și poate conduce, uneori, până la decesul pacientului.

Doctorii sunt în alertă și îi îndeamnă pe oameni să fie responsabili în această perioadă a anului.

Protejaţi-i şi pe cei din jur

Când vine vorba despre prevenție, susțin doctorii, simțul civic joacă un rol foarte important. Astfel, fiecare cetățean este responsabil atât pentru sănătatea lui, cât și pentru sănătatea apropiaților, a persoanelor din jur.

Doctorii spun că vaccinarea antigripală este cea mai eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirii. Beneficiile vaccinării sunt diminuarea severității și scurtarea duratei bolii, pacientul prezentând forme ușoare de scurtă durată.

Totodată reducerea semnificativă a spitalizărilor și a deceselor cauzate de gripă și pneumonii poate realizată tot cu ajutorul vaccinului antigripal.

Vaccinul, procurat de la farmacie

Vaccinul va putea fi procurat de la farmacie, pe baza unei prescripţii electronice, prescripţie de care vor beneficia numai pacienţii asiguraţi.

În primul rând, vaccinul gripal va putea fi procurat de către fiecare pacient în parte de la farmacie, pe baza unei prescripţii emise de către medicul de familie.

Şi, un element foarte important, această prescripţie este una electronică, lucru care atrage faptul că doar pacienţii asiguraţi vor beneficia de această prescripţie.

Practic, orice pacient care are o boală cronică sau se încadrează în grupele la risc definite de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi de către Ministerul Sănătăţii poate beneficia începând cu luna septembrie, octombrie – depinde când va intra în vigoare această Hotărâre de Guvern – de o prescripţie electronică, merge la farmacie, îşi ridică vaccinul, şi un aspect foarte important, este că acesta se va întoarce cât se poate de repede în cabinetul medicului de familie sau în cabinetul unui medic vaccinator, astfel încât acesta să fie administrat pentru a respecta lanţul de frig”, a declarat Gindrovel Dumitra, coordonatorul Grupului de Vaccinologie al Societăţii Naţionale de Medicină a Familiei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: