Redactia.ro
Home » Stil de viață » ATENŢIE la vinetele coapte puse la congelator! Până când poţi să le mai mănânci

ATENŢIE la vinetele coapte puse la congelator! Până când poţi să le mai mănânci

Cum se coc corect vinetele. Rețeta perfectă depinde de un singur lucru

Cât de sănătoase sunt, de fapt, vinetele congelate? Potrivit nutriţioniştilor, vinetele îşi pierd proprietăţile dacă stau în congelator mai mult de 5 luni.

Gastronomii avertizează că vinetele pierd aproximativ 25 la sută din substanţele minerale prin congelare. Deşi nu sunt la fel de sănătoase ca cele proaspete, vietele congelate pot fi o idee bună pentru cei care ţin dietă.

100 de grame de vinete – 25 de calorii

Vinetele coapte sunt delicioase în orice perioadă a anului, mai ales când prepari din ele o salată de vinete ca la mama acasă. Sunt legume bogate în fibre și antioxidanți, susțin digestia și ajută la vindecarea sau menținerea sub control a gastritei.

De asemenea, sunt recomandate în lupta cu diareea, constipația și balonarea.

Astfel, cel mai bine ar fi ca vintele coapte să fie consumate în maxim 5 luni de la congelare. Totuși, mulți români le păstrează chiar și un întreg an la congelator. Potrivit nutriţioniştilor, 100 de grame de vinete congelate conţin aproximativ 25 de calorii.

Nu puneţi mult ulei!

Printre beneficiile pe care le are o porţie de vinete coapte congelate se poate trece şi faptul că pot fi de ajutor pentru cei care ţin dietă. Vinetele sunt printre cele mai sănătoase legume din lume. Ele conţin fier, calciu şi alte minerale, nutrienţi esenţiali sănătăţii corpului nostru.

Poate nu știai, dar vinetele conţin anumiţi fitonutrienţi esenţiali care îmbunătăţesc circulaţia sângelui şi hrănesc creierul. De asemnea, conţinutul crescut de fibre din vinete protejează tractul digestiv, împiedicând apariţia cancerului de colon.

În plus, gospodinele mai trebuie să ştie că o porţie de vinete coapte la congelator nu trebuie gătite cu mult ulei sau în combinație cu alte mâncăruri prăjite. De ce? Pentru că au o capacitate foarte mare de a absorbi uleiul şi sunt foarte greu de digerat.

Cum alegeţi vinetele

Atenţie mare, însă! când alegem vinetele pe care urmează să le depozităm în congelator trebuie să avem în vedere aspectul lor și starea în care se află.

Culoarea vinetelor trebuie să fie uniformă, închisă și fără pete sau adâncituri, astfel încât să fim cât mai singuri că sunt într-o stare inițială cât mai bună.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: