Redactia.ro
Home » Știri » Atenție români! Un alt produs alimentar a fost retras de pe rafturile magazinelor. Autoritățile au făcut anunțul

Atenție români! Un alt produs alimentar a fost retras de pe rafturile magazinelor. Autoritățile au făcut anunțul

GALERIE FOTO (2)

Un retailer important de pe piața românească a anunțat că a fost nevoit să retragă urgent un anumit produs din magazinele sale. Mega Image, în urma verificărilor efectuate de ANSVSA, a luat această măsură de retragere, la cererea producătorului.

Un producător de alimente poate iniția retragerea produselor alimentare dacă există motive de îngrijorare care pun în pericol consumatorii sau care ar putea genera complicații juridice pentru producător. Retragerea acestui produs a fost solicitată chiar de producător, având în vedere aspectele legate de sănătatea și siguranța clienților lanțului de magazine Mega Image.

Astfel de retrageri au fost efectuate în trecut în cazul unor focare de E. Coli sau Listeria în alimente proaspete sau congelate. Alimentele contaminate pot fi periculoase pentru persoanele cu sistem imunitar mai vulnerabil, cum ar fi femeile însărcinate, persoanele în vârstă sau cele cu afecțiuni de sănătate specifice.

Mega Image a retras un alt produs de la raft

Potrivit unui comunicat recent emis de ANSVSA, se dezvăluie că produsul retras de urgență din magazinele Mega Image este o cantitate semnificativă de „ECO Crema tartinabilă vegan cu spanac”, toate având termene de valabilitate corecte. Cu toate acestea, conform producătorului, s-au descoperit urme de corp străin în aceste produse.

„Dorim să vă aducem la cunoştinţă că Mega Image a retras de la vânzare produsul ECO Crema tartinabila vegan cu spanac, loturile 2402003D; L2403058C; 405093FG cu datele de expirare: 03.02.2024; 27.03.2024; 03.05.2024.

Retragerea produsului de pe piaţă şi rechemarea acestuia de la consumatori au fost declanşate la solicitarea furnizorului, produsul poate prezenta urme de corp străin. Toate produsele retrase urmează a fi distruse”, se arată în atenționarea publicată astăzi de ANSVSA.

Noi probleme cu produsele alimentare

Nu cu mult timp în urmă, în întreaga Europă a avut loc o criză similară atunci când mai multe produse din categoria brânzeturi au fost suspectate de contaminare cu Listeria. Astfel, o brânză moale disponibilă la vânzare în trei țări a fost retrasă din cauza temerilor că ar putea fi contaminată cu o bacterie periculoasă pentru femeile însărcinate și persoanele în vârstă. Autoritățile de control au emis un aviz de retragere pentru „Cheese Burrata 125g” cu termen de valabilitate până la 22 iunie 2023, din cauza contaminării cu Listeria monocytogenes.

Aceste măsuri de retragere a produselor reprezintă eforturi esențiale pentru a proteja sănătatea și siguranța consumatorilor. Mega Image și producătorul au acționat rapid și responsabil în această situație, iar retragerea produselor suspectate de contaminare reprezintă o măsură preventivă pentru a preveni eventualele riscuri pentru sănătatea publică.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: