Redactia.ro
Home » Știri » Atenție, șoferi! De azi intră în vigoare noi reguli în România

Atenție, șoferi! De azi intră în vigoare noi reguli în România

Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor a informat astăzi că începând cu data de 1 ctombrie 2020 vor fi stabilite noi reguli pentru șoferi în ceea ce privește plata taxelor.

 

Unde vor putea plăti românii tarifele 

 

 Tarifele ce reprezintă contravaloarea certificatelor de înmatriculare, a autorizațiilor de circulație provizorie și de emitere a permisului de conducere nu se mai pot achita la ghișeele DRPCIV, conform unui comunicat al Direcției de pe 30 septembrie 2020. Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor  informează că plata aferentă operațiunilor de înmatriculare și permise vor putea fi efectuate, astfel: tarifele ce reprezintă contravaloarea certificatelor de înmatriculare, autorizațiilor de circulație provizorie și a permiselor de conducere ,,se vor încasa exclusiv în CONT BCR RO94RNCB0082000367331018, beneficiar: Regia Autonomă – Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat, utilizând mijloacele de plată: virament, mijloace de plată online, Sistemul naţional electronic de plată online (S.N.E.P) – ghişeul.ro, POS-uri instalate de către RA-APPS la sediile serviciilor publice emitente – în curs de operaţionalizare, mandat poştal, alte mijloace de plată, prevăzute de lege”.

Mai mult, Direcția subliniază că plata documentelor nu se mai poate face la ghișeu, astfel încât cei interesați de eliberarea unor noi acte tebuie să achite prima dată taxele și, ulterior, să facă dovada efectuării plății. Tarifele se vor achita în cntrul trezorerie prin virament, mandat poștal sau numerar la ghișeelor serviciilor publice comunitare regim permis de conducere și înmatriculare a vehiculelor din cadrul instituțiilor prefectului sau la casieriile unităților Trezoreriei Statului, în condițiile legii, mai precizează DRPCIV.

 

 Ce se întâmplă cu documentele emise până la această dată

 

Documentele de plată emise anterior datei de 1 octombrie își păstrează valabilitatea. Mai mult, conform reglementărilor de la începutul lunii septembrie, mai multe taxe, printre care și cele pentru pașaport, permis de conducere, certificat de înmatriculare și autorizașia de circulație provizorie, pot fi plătite prin platforma ghișeul.ro. Taxele pentru permisul de conducere și pentru certificatul de înmatriculare au fost majorate în luna iunie a acestui an.

 

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: