Redactia.ro
Home » Știri » Se dau amenzi! Șoferii, taxați pentru aceste nereguli

Se dau amenzi! Șoferii, taxați pentru aceste nereguli

Se dau amenzi!

Oamenii legii au aplicat în două zile, aproximativ 5.000 de sancțiuni contravenționale pentru a reduce numărul de accident produse pe fondul defecțiunilor tehnice ale mașinilor.

Astfel, șoferii ale căror autoturisme aveau probleme tehnice care puneau viața în pericol, au fost amendați.

Se dau amenzi! Șoferii, taxați pentru aceste nereguli

Conform unui comunicat al Inspectoratului General al Poliției Române, polițiștii rutieri au aplicat marți și miercuri, la nivel național, aproxiamtiv 5.000 de sancțiuni contravenționale, pentru a reduce numărul de accidente produse din cauza defecțoiunilor tehnice ale autovehiculelor.

La acţiune au participat 895 de poliţişti rutieri care, în colaborare cu specialişti din cadrul Regiei Autonome – Registrul Auto Român, au verificat 8.600 de autovehicule şi au aplicat 4.935 de sancţiuni contravenţionale„, se precizează în comunicat.

În comunicat se arată că 291 de șoferi au fost amendați pentru deficiențe ale instalațiilor de iluminare, semnalizare, 174 pentru probleme ale sistemului de rulare, 108 pentru neefectuarea în termen a Inspecției Tehnice Periodice și 72 pentru aplicarea de folii neomologate sau a tratamentelor chimice pe parbriz.

De asemenea, oamenii legii au aplicat și 36 de sancțiuni contravenționale pentru utilizarea luminilor de ceață, în alte condiții, 17 sancțiuni pentru deficiențe ale mecanismului de direcție, 9 pentru probleme ale sistemului de frânare și 474 pentru alte deficiențe tehnice.

Amenzi pentru șoferii români

Totodată, polițiștii au aplicat 3.578 de sancțiuni contravenționale pentru abateri de la normale rutiere și 176 de sancțiuni pentru abateri prevăzute de alte acte normative.

Pentru probleme la sistemul de frânare, a fost suspendat 1 permis de conducere, iar pentru deficiențe periculoase la mecanismul de direcție au fost reținute 13 permise. Mai mult, au fost retrase 549 de certificate de înmatriculate, dintre aceste 511 sunt ale vehiculelor înmatriculate în România și 38 de certificate de înmatriculare retrase mașilor înmatriculate în alte țări. 54 de infracțiuni au fost constate în cadrul activităților de control, dintre care 40 la regimul circulației și 14 de altă natură.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: