Redactia.ro
Home » Știri » Atenție, șoferi! Se dau amenzi usturătoare dacă nu aveți în portbagaj aceste lucruri

Atenție, șoferi! Se dau amenzi usturătoare dacă nu aveți în portbagaj aceste lucruri

Schimbări majore în sistemul de roviniete din România. Cât trebuie să scoți din buzunar pentru a circula pe autostrăzi și drumuri naționale din 2024

Atenție, șoferi! Se dau amenzi usturătoare dacă nu aveți în portbagaj aceste lucruri. Iată detaliile!

Se dau amenzi usturătoare dacă nu aveți în portbagaj aceste lucruri

Toți șoferii trebuie să aibă în vedere ce lucruri esențiale și obligatorii trebuie să aibă în portbagaj, odată cu venirea zăpezilor în țara noastră. Legea ne oblica ca pe lângă cauciucurile de iarnă, să avem o lopată şi un săculeţ cu nisip. Lipsa acestora conduce la amenzi usturătoare!

Potrivit Codului Rutier, de anul acesta, şoferii trebuie să aibă în portbagaj un săculeţ cu nisip şi o lopată care să poată fi folosită la deszăpezire, în caz de nevoie. Toate aceste elemente sunt obligatorii doar când se circulă în condiţii de iarnă, indiferent de luna în care apar ninsorile, nu se referă doar la anotimpul iarna şi atât.

Conform legislaţiei în vigoare, şoferii care nu respectă aceste reguli riscă să primească de la 9 şi până la 20 de puncte și amendă de 2.900 de lei, având în vedere că un punct de amendă este de 145 de lei.

Totodată, acestora li se poate reține certificatul de înmatriculare al maşinii, lăsându-i şoferului în schimb o dovadă înlocuitoare fără drept de circulaţie.

De-a lungul ultimelor 4 zile, sute de maşini au rămas blocate pe drumurile din ţară şi pentru perioade de 24 de ore din cauza primei zăpezi consistente căzute în acest an.

Iarna lovește România!

Elena Mateescu, meteorolog ANM, a anunțat că toate cantitățile de precipitații în formă de ninsoare vor crește în această săptămână:

„Acest acest ciclon polar e posibil să mai aducă aceste căderi masive de zăpadă, cum am văzut în acest weekend. Dacă nu în săptămâna asta, atunci într-una dintre săptămânile următoare. Urmărim cu atenție ce se întâmplă în weekend-ul viitor.

Dacă vorbim de marți, miercuri și joi, de creșterea valorilor de temperaturi, în special în partea de sud a țării, unde este posibil, mai ales în sudul extrem, să înregistrăm temperaturi între 8 până la 10 grade Celsius, valori peste ceea ce ar fi normal pentru această perioadă.

Așa cum arată informațiile la acest moment, este posibil ca sâmbătă, duminică și mai ales debutul următoarei săptămâni să aducă primele temperaturi cele mai coborâte”,  a susținut Elena Mateescu, potrivit Antena3 CNN.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: