Redactia.ro
Home » Știri » Atenționare ANM: Cod galben de ninsori abundente pentru trei regiuni ale țării. Ce zone sunt vizate

Atenționare ANM: Cod galben de ninsori abundente pentru trei regiuni ale țării. Ce zone sunt vizate

Administrația Națională de Meteorologie a emis, duminică, o atenționare cod galben de ninsori abundente și intensificări ale vântului. Codul galben vizează sudul Banatului, Oltenia, Muntenia, Munții Banatului și zona Carpaților Meridionali, scrie Mediafax. 

 

Cod galben de ninsori abundente în trei regiuni mari ale țării

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat că atenționarea cod galben de ninsori abundente intră în vigoare duminică la ora 18.00. Vor fi semnalate ninsori abundente, stratul de zăpadă va fi unul consistent și vor fi înregistrate intensificări ale vântului. În noaptea de duminică spre luni vor predomina ninsorile în sudul Banatului, Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei, precum și în Munții Banatului și în zona Carpaților Meridionali. Luni, în zona Munteniei și în zona Carpaților de Curbură vor predomina ninsorile, moderate și însemnate cantitativ și se va depune un strat consistent de zăpadă, strat ce va depăși local 10-20 cm și izolat 30-40 cm.

Vântul va avea intensificări, cu rafale în general de 45-55 km/h în regiunile sudice și de 60-70 km/h în Carpații Meridionali și Carpații de Curbură, la altitudini de peste 1.700 de metri, temporar fiind viscolită ninsoarea. Atenționarea de cod galben va fi în vigoare până luni la ora 14.00.

Mai mult, este în vigoare o atenționare de vreme rea în aproape toată țara, până miercuri la ora 13.00. Vor fi perioade, în acest interval, în care se vor semnala precipitații în cea mai mare parte a țării. Ăn jumătatea de sud se vor acumula cantități, local de peste 15-30 l/mp.

Va ninge și se va depunde strat de zăpadă, temporar, la nivel local. În sudul Câmpiei Române, Bărăgan și Dobrogea vor fi și intervale cu lapoviță și ploaie și se va forma polei.

Îna  doua parte a săptămânii viitoare, vremea va deveni mai rece decât în mod normal pentru această perioadă. Va mai ninge local și temporar.

15-20 de centimetri de zăpadă în București

Au fost anunțate ninsori în Capitală, pentru noaptea de dumincă spre luni, stratul de zăpadă depus urmând să aibă o grosime de circa 15 centimentri. Temperatura minimă se va situa în jurul valorii de zero grade, a anunțat duminică Administrația Națională de Meteorologie, potrivit Mediafax.

Cerul va fi parțial noros iar în cursul nopții de duminică spre luni și în prima parte a zilei de luni vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare, în generla moderat cantitativ. ANM a mai anunțat că se va depune strat de zăpadă neuniform, cu o grosime în general de 8-15 cm și posibil peste 15-20 cm.

Vântul va sufla moderat, temporar cu unele intensificări, cu viteze generale de 35-45 km/h. Temperatura maximă va fi de 1-2 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 0 grade.

Înnorările vor persista de luni până mier curi, dar vor fi și intervale cu lapoviță și ploaie și condiții de polei.  Vântul va sufla slab și moderat, cu rafale de  30-40 km/h. Vor fi amxime de 1 grad și minime cuprinse între -2 și 0 grade.

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: