Redactia.ro
Home » Știri » Au început înscrierile la clasa pregătitoare! Ce trebuie să cuprindă dosarul întocmit de părinți

Au început înscrierile la clasa pregătitoare! Ce trebuie să cuprindă dosarul întocmit de părinți

Prima zi de școală. Tot ce trebuie să știți despre școala pe module. Care sunt principalele schimbări

A fost publicată procedura și calendarul înscrierilor la clasa pregătitoare. Potrivit documentului oficial, fiecare unitate școlare va afișa circuscripțiile școlare, planul de învățământ și numărul de clase alocate. 

Au început înscrierile la clasa pregătitoare

Procesul de înscriere al copiilor în clasa pregătitoare în anul 2021 începe din data de 17 martie. Fiecare unitate școlare va prezenta toate detaliile privind numărul de clase, planul de învățământ și împărțirea claselor pregătitoare.

Pentru ca înscrierle să fie valabile, în perioada 29 martie, 28 aprilie 2021, părinții, tutorii legali sau reprezentanții legali ai copiilor trebuie să completeze și să depună o cerere tip în care să își prezinte interesul cu privire la includerea minorului în ciclul de învățământ.

Cererile pot fi depuse ori prin intermediul platformelor online ale instituțiilor școlare, ori fizic la unitatea de învățământ la care se solicită înscrierea.

De asemenea, părinții ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani până în data de 31 august 2021, sunt obligați să îi înscrie pe cei mici în ciclul de învățământ primar în clasa pregătitoare, respectând astfel prevederile legale.

Pentru dosarul de înscriere sunt necesare următoarele acte: cererea de înscriere, cererea de evaluare a minorului în vederea înscrierii în clasa pregătitoare, declarația pe proprie răspundere a părintelui sau a tutorelui legal.

Calendarul oficial al înscrierilor la clasa pregătitoare

10 – 11 mai 2021 – Procesarea de către Comisia națională a cererilor-tip de înscriere, cu ajutorul aplicației informatice și repartizarea copiilor la școala de circumscripție;

11 – 18 mai 2021 – Procesarea la nivelul unităților de învățământ, pe baza informațiilor din cererile-tip de înscriere și din documentele depuse/transmise de părinți/ tutori legal instituiți/reprezentanți legali, a cererilor prin care se solicită înscrierea la o altă unitate de învățământ decât la școala de circumscripție, pe locurile rămase libere;

20 mai 2021 – Afișarea în unitățile de învățământ și pe site-ul inspectoratului școlar a candidaților înmatriculați și a numărului de locuri rămase libere.

21 mai 2021 – Comunicarea, prin afișare la unitățile de învățământ și pe site-ul inspectoratului, a procedurii specifice de repartizare a copiilor pe locurile disponibile, elaborate de inspectoratul școlar;

24 mai – 31 mai 2021 – Depunerea sau transmiterea cererii-tip de înscriere la secretariatul unității de învățământ aflate pe prima poziție dintre cele trei opțiuni exprimate pentru etapa a doua, de către părinții copiilor care nu au fost cuprinși în nicio unitate de învățământ în etapa anterioară sau care nu au participat la prima etapă;

4 iunie 2021 – Afișarea, la fiecare unitate de învățământ, a listelor finale pentru clasa pregătitoare.

1 septembrie – 10 septembrie 2021 – Centralizarea și soluționarea, de către inspectoratul școlar, a cererilor părinților, tutorilor legal instituiți sau reprezentanților legali ai copiilor care nu au fost încă înscriși la vreo unitate de învățământ.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: